ilk resmi törensiz 19 Mayıs kutlamaları gençlik yürüyüşü ile başladı

İlk kez resmi tören yapılmadan kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın ilk etkinliği Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik yürüyüşüyle başlayan kutlamalar, Ulus'taki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından öğrencilerin gösterileriyle sona erdi.

Resmi bayram ve kutlamalarla ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle resmi törenler yapılmadan kutlanan Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 19 Mayıs Stadı'nda başladı. Saat 08.00'den itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde Ankara Kulübü Seymenleri ve Ankara Üniversitesi öğrencileri ile lise öğrencilerinden oluşan kortej stadyumda toplandı. Gençlik yürüyüşüne katılacak olan öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Bulvarı'ndan Ulus'taki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Burada anıta çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra öğrencilerin çeşitli dans gösterilerinin ve oyunlarının sahnelendiği kutlamalara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber