19 Mayıs'taki en anlamlı maçta dostluk kazandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara, anlamlı bir maça ev sahipliği yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara, anlamlı bir maça ev sahipliği yaptı. Milli takımlarda forma giymiş yıldızlar, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı yönetiminde Türkiye Ampute Milli Takımı ile Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. Spor Toto Süper Lig hakemlerinden Özgüç Türkalp'in yönettiği karşılaşmanın başlama vuruşunu ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 15-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 30. Uluslararası Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Dünya üçüncüsü Ampute Milli Takımı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Şöhretler Karması ile maç yaptı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Şöhretler Karması'nda Türk futbolunun unutulmaz isimleri sahaya çıktı. Bu isimlerin başında AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür gelirken, takımda Uğur Tütüneker, Bülent Korkmaz, Evren Turhan, Ayhan Akman, Ergün Penbe, Fevzi Layiç, Hakan Ünsal, Mert Korkmaz, Tümer Metin ve Ahmet Yıldırım da yer aldı. Teknik Direktör Halil İbrahim Köprülü yönetimindeki Ampute A Milli Takımı ise sahaya Oğuz Gökçe, İsmail Temiz, Rahmi Özcan, Fatih Şentürk, Şehmuz Şentürk, Mehmet Yunsur, Duran Şahinli, Ali Durak, Mehmet Bayat ile çıktı.

Spor Toto Süper Lig hakemlerinden Özgüç Türkalp'in yönettiği mücadele, 4-4 beraberlikle tamamlandı. Şöhretler Karması'nın gollerini Hakan Şükür, Tümer Metin, Cihat Aslan ve Ergün Penbe, Ampute Futbol Milli Takımı'nın gollerini ise Fatih Şentürk (2), Rahmi Özcan ve Mehmet Bayat kaydetti. Öte yandan bu sene aktif futbol yaşantısına veda eden Ayhan Akman, hakem Türkalp tarafından kırmızı kartla oyun dışında bırakıldı.

"GENÇLİK VE SPOR BOYUTU İHMAL EDİLDİ"

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, etkinlikler öncesinde gazetecilere açıklama yaptı. Kılıç, bayramın tam adının Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu dile getirerek, "Hiçbiri birbirinin gölgesinde kalmamalı, hepsi çok iyi kutlanmalı" diye konuştu. "Benim gözlemlediğim gençlik ve spor boyutu ihmal edildi" diyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Atatürk'ü anma boyutunun ise hakkı verilemedi. Etkinlikleri 1 haftaya yayarak kutladık. 61 spor federasyonu, tüm branşlarda etkinliklerde gençlerimizi sahalara ve spor salonlara taşıyacak. Gençlik konusunda da bir farkındalık yaratmaya dikkat edeceğiz. Aktiviteleri artırmaya gayret ettik. Kutlamaları bir günden çıkarıp, bir haftaya yaydık. Ortaya güzel bir fotoğraf çıktı. Etkinlikler çok çeşitlendi ama gelecek yıl sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin de daha fazla katılımıyla çok daha coşkulu bayram kutlamalarına şahitlik edeceğiz. Adına yakışan bir bayram olması lazım. Hem Atatürk'ü anma adına, hem de gençlik ve spor konusunda dezavantajla grupların ön plana çıkarılması adına farkındalık yaratmaya yönelik bir bayram olması lazım. Bunu sadece bakanlığın görevi olarak değerlendirmemek lazım, herkese düşen önemli görevler var. Herkes görevlerini yerine getirirse çok daha görkemli bir bayram olacak."

"BUGÜN BİZİ BULUŞTURAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI RAHMETLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ"

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski milli futbolcu Hakan Şükür ise, "Bugün bizi buluşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anıyoruz" şeklinde konuştu.

"Bugün gol attık, insanlar belki farklı algılayabilir ama bizim onlara gol atmamız lazım" diyen Şükür, "Ben senelerce gol atmışım, bu alışkanlığımdan vazgeçemem. Ampute Milli Futbol Takımı 2-0 öne geçti, yenilmek pek de doğru olmaz. Hele ki farklı söylentilerin olduğu günümüzde sahaya çıktığımız zaman her şeyi yapmamız lazım. Bu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok önemli bir iş yapıyorlar. Bayramı bir hafta boyunca kutlamak çok anlamlı. Bayramı daha genele yaymak gerekiyor. Bir güne sığdırmak yerine bir haftaya yaymak bana çok mantıklı geliyor. Bütün gençlerin bayramı tüm coşkuyla kutlamalarını diliyorum. Milli takımda fikir ve gönül birliği yaptığım arkadaşlarım da bizi yalnız bırakmadılar. Umarım her sene bu kutlamaları daha geniş tabana yayarak kutlarız" ifadelerini kullandı.

"SPORUN SESİ GENÇLERİN SUAT ABİSİ" YAZILI PANKART KALDIRILDI

Gençler tarafından asılan "Sporun Sesi Gençlerin Suat Abisi" yazılı pankarta Bakan Kılıç tepki göstererek kaldırttı. Kılıç, pankartın kaldırılmasıyla ilgili olarak yöneltilen bir soruya, "Bu bayram, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bu pankart bir grup genç tarafından hazırlanmış olsa bile, bayram olması nedeniyle arkadaşlarımın pankartın asılmasına izin vermemesi gerekirdi. Sıradan bir gün olsa bana veya başka birine iltifat içeren bir pankartın asılmasına müsaade edilebilir ama statlar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın mülkiyetindeyken, bayram kutlamaları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılıyorken, bu pankartı biz astırdık gibi bir algıya yol açabilir. Kaldı ki bugünün öğesi ben değilim. Bugün bambaşka ve milletimizin ortak değerlerine yönelik vurguları olan bir gün. Bu nedenle görür görmez pankartın kaldırılması talimatını verdim" cevabını verdi.

Şöhretler Karması'nın başında sahaya çıkan Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, böylesine bir günde bu organizasyonun içinde olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek, "Futbola, spora, eğitime ve sağlığa destek olmak amacıyla her zaman yanlarında olduk. Onların mutluluklarını görmek çok güzel, biz de katkı vermeye çalışıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber