Sivas'ta 7'den 77'ye bisiklet turnuvasına büyük ilgi

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenleri kapsamında Sivas'ta 7'den 77'ye bisiklet turnuvası düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizesinde Sivas Ticaret Merkezi'nin (STM) sponsorluğunda gerçekleşen ve genç yaşlı 500'e yakın bisikletlinin katıldığı turnuva Cumhuriyet meydanında start aldı.

Vali Ali Kolat startı verirken bunun bir yarış olmadığını, sadece eğlence amacıyla yapılan bir etkinlik olarak değerlendirilmesini isteyerek bisikletçilere yarış yapmamaları ve riske girmemeleri konusunda uyardı. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak Mevlana Mahallesi'ni takip ederek paşa fabrikası mesire alanına ulaşan bisikletçiler burada piknik yaparak stres attı.

Bisiklet İl Temsilcisi Hakan Kıpık turnuvaya 500 kişinin katıldığını belirterek, "İlk kez düzenlediğimiz etkinliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bisiklet sporunu sevdirmek için bu tür organizasyonları devam ettireceğiz. Temmuz ayında yapılacak olan Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet yarışlarında da Halk yarışı düzenleyeceğiz.? dedi.

Turnuvanın sponsorluğunu üstlenen STM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kurt, "19 Mayıs günü yaptığımız bu organizasyonu planlarken, heyecanın ve coşkunun, katılımın, bu denli yüksek olabileceğini doğrusu ummuyorduk.

Biz 19 Mayıs Bayramlarını gerçek bir spor bayramı olarak kutlandığını düşündüğümüz bugünde bayramlarımızın da statlardan çıkıp halkın içerisine girmesine bir nebzede olsa katkı sağladığımızı düşünüyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber