60'lı yılların 19 Mayıs coşkusunu bugüne taşıdılar

Ordu'nun Ünye ilçesinde Orta Çarşı Derneği üyeleri, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı sergiledikleri oyunlarla kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek üyelerinin ilerlemiş yaşlarına rağmen, performansları beğeni topladı.

Ünye'nin Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 19 Mayıs kutlamalarında, Orta Çarşı Derneği üyeleri, yaptıkları çuval ve yumurta yarışında heyecanlı dakikalar yaşadı. Kule yapan dünün çocukları, kulenin en üstüne bayrak asacak kişiyi belediye iş makinası ile yukarı çıkardı. Ünye'nin caddelerinde bando çalıp gövde gösterisi yaptılar, Karadeniz oyunları oynayıp izleyenleri coşturdular.

Orta Çarşı Çocukları Derneği'nin kurucu üyelerinden Kadir Tokgöz, "1960'lı 70'li yıllarda yaptığımız 19 Mayıs bayramlarını bu güne ulaştırmak asıl hedefimizdir. 23 Nisan'da bu başarıyı sağladık. Bu günde bu işi elit gurubumuzla bu işi alnımızın akı ile üstesinden geleceğiz. Çünkü biz bu asıl değerlerimiz yok etmemek için bu derneği kurduk. Orta Çarşı Derneği olarak her sene bayramlarda bu tür etkinliklerde değerlerimizi yaşadık, yaşattık. Elit gurubumuz ile 19 Mays etkinliklerini nasıl olması gerekiyorsa o şekilde yapıyoruz." dedi.

Orta Çarşı Çocukları'nın 1964 yıllarında Ünye Lisesi'nde beden eğitimi öğretmeni olan Ali Kaydelen, bugün 19 Mayıs kutlamaları kapsamında hala onlara öğretmenlik yapmanın gururunu ve sevincini yaşadı. Kaydelen, "Biz bu tür gövde gösterilerine 1964 yılında başladık. o günden bu güne aralıksız devam ediyoruz. Burada benim olmam bir başkasının olması hiç önemli değil, her biri bir başkan. Benim arkamdan her sene bu işi tekrarladılar ve bu güne getirdiler. Bu benim işin yaşlılığıma verilmiş bir hediye. Çok mutlu oldum. Ünye zaten benim memleketim. Ama bu çocuklar Ünye'nin yüz akı diye düşünüyorum. Ünyeliler, Ünye'ye sahip çıksın istiyorum. Bunlarda örnekleridir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber