Oğuzhan Endüstri Meslek Lisesi'nin çatısındaki yangın söndürüldü (2)

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Oğuzhan Endüstri ve Meslek Lisesi'nin iki bölümünün bulunduğu binalarda, 19 Mayıs kutlamalarının tamamlanmasının ardından yangın çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerin dağılmasından sonra çıkan yangın, yaklaşık 20 itfaiye aracıyla yapılan 2 saatlik müdahaleden sonra söndürülebildi.

Türközü Oğuzhan Endüstri ve Meslek Lisesi'nde sabah saatlerinde yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sona erdikten sonra, öğrenciler ve öğretmenler dağıldı. İddialara göre, okulun Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümlerinin bulunduğu bitişik iki binanın çatısında yalıtım çalışmaları yapılırken, saat 15.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Elektrik-Elektronik Teknolojisi binasının çatısında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü'nün bulunduğu binaya da sıçradı.

Vatandaşların yangın ihbarı üzerine, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmaları yapan itfaiye grubunun yetersiz kalması üzerine, olay yerine çok sayıda takviye itfaiye ekibi gönderildi.

Mamak Belediyesi'ne ait su tankerlerinin de katıldığı söndürme ve soğutma çalışmaları yaklaşık iki saat sürdü. Her hangi bir can kaybı ya da yaralananın olmadığı yangın esnasında okulda öğrencilerin olmayışı faciayı önledi. Çevre apartmanlarda yaşayan bazı vatandaşların yangını balkondan çay içerek izlemesi dikkat çekti.

Yangının çıkış sebebinin tespitiyle ilgili çalışmalar polis ve itfaiye ekiplerince sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber