Milletlerarası Futbol Turnuvası'nda Ahıskalı gençler şampiyon oldu

Bursa'da, Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Yıldırım Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 6. Milletlerarası Futbol Turnuvası'nda gülen taraf Ahıskalı gençler oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şampiyon Ahıskalı oyuncular Türk bayrağı açarak kupa sevcincini yaşadı.

Yıldırım Belediyesi ve Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile geleneksel hale dönüştürülen Milletler Arası Futbol Turnuvası'nın bu yıl 6'ıncısına Uludağ Üniversitesi'nde öğrenimlerini sürdüren 24 farklı ülkeden 240 sporcu katıldı. Uludağ Üniversitesi'nde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin oluşturduğu 24 takım, 10 gün boyunca kıyasıya mücadele etti. Azerbaycan, Ahıska, Afganistan 1, Afganistan 2, Arnavutluk, Bosna Hersek, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Türkiye, Kosova, Makedonya, Tacikistan, Türkmenistan 1, Türkmenistan 2, Endonezya, Bulgaristan, Pakistan, Malezya, Gürcistan, Karadağ, Sancak, Batı Afrika ülkelerinin katıldığı turnuvanın son gününde Afrika ile Sancak takımları üçüncülük maçında karşılaştı. Gülen taraf olan Afrika, üçüncülük kürsüsüne çıktı. Turnuvanın çekişmeli geçen final maçı ise geçen yılın şampiyonu Bosna Hersek ile Ahıska arasında oynandı. Baştan sona büyük bir çekişme içerisinde geçen maçta Ahıska, rakibini 6-1 yenerek adını şampiyon olarak yazdırdı. Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte Ahıslalı gençler büyük sevinç yaşadı. Ahıskalı gençler, saha ortasında Türk bayrağı açarak 'Türkiye, Türkiye' tezahüratları ile ortalığı inletti. Ahıskalı üniversiteli gençler yöresel danslarıyla da saha ortasında büyük sevinç yaşadı.

Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kempleksi'ndeki final maçının ardından düzenlenen kupa törenine AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Mavi Küre Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Şakir Umutkan, Yıldırım Belediye Başkanvekili Remzi Yeprem, Mavi Küre yöneticileri ile çok sayıdra davetli katıldı. Kupa töreninde konuşan Dernek Başkanı Şakir Umutkan, "Burada skor önemli değildi. önemli olan, dünyanın farklı ülkelerinden buraya okumaya gelen öğrencilerin kardeşlik adına buluşmasıdır" dedi. Yıldırım Belediye Başkanvekili Remzi Yeprem de turnuvanın geleneksel hale geldiğini söyledi. Dünya gençlerinin yeşil sahada dostluk adına buluştuğuna dikkat çeken AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise Türkiye'de kardeş ülkelerden pek çok öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren ülkelerin kupaları ve madalyaları verildi. Afrikalı öğrenciler de kupa törenine renk kattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber