Gün-Ay Sahil Tesisleri'nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Günay yaptı

Bir dizi ziyaret ve açılış için Antalya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kumluca ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Gün-Ay Sahil Tesislerinin açılış törenine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanı Ertuğrul Günay, yapımında büyük destek verdiği tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın bağımsızlığın ve özgürlüğünün temelinin atıldığı gün olarak niteleyen Bakan Günay, "Yıllardır bu sahilden geçiyorum. Adım adım Batı Antalya yöresindeki gelişmeleri çok yakından takip ediyorum. Son yıllarda Kumluca, tarım köyü yerleşimi olmaktan çıkıp medeni yerleşim yeri olmada önemli adımlar attı. Altyapıdan başlayarak medeni olarak gelişmiş olmanın gereği ne varsa hepsini gerçekleştiriyorlar. Bunda yerel yöneticilerimizin büyük bir gayreti var." dedi.

Türkiye demokrasi ve ekonomik konularda istikrarlı ve kararlı bir ilerleyiş içerisinde olduğunu vurgu yapan Günay, önceki dönemlerde olduğu gibi iç kavgalarla zaman kaybetmediklerini belirtti. Milletin tek kuruşunu dahi israf etmeden hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Günay, "Turizm sektörünü her dalda dünya standartlarının üstüne çıkarmak için çabalıyoruz. Türkiye bu yıl gelen ziyaretçi sayısı bakımından İngiltere'yi geçerek dünyada 6'ncı sıraya yükseldi. Bakın bu son derece önemli bir gelişme. Türkiye'nin bu gelişmeden milyarlarca Dolar geliri var, milyarlarca Dolar Türkiye ekonomisine akıyor ve Türk insanına dönüyor." diye konuştu.

Kumluca'nın Antalya'nın değil, dünyanın en önemli tarım merkezlerinden birisi olduğunu söyleyen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, her ilçeye kültür sanat merkezinin kazandırılması için Bakan Günay'dan destek istedi.

Konuşmaların ardından Bakan Günay ve protokol tesisin açılış kurdelesini kesti.

Kumluca Belediyesi tarafından 9 ay gibi bir kısa sürede tamamlanan tesis 25 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Gün-Ay Sahil Tesislerinin yaklaşık 3 milyon liraya mal oldu. Tesislerde Aquapark, yüzme havuzları, kafeler, piknik alanları, plaj voleybolu, kum havuzları, spor tesisleri ve yazlık düğün salonu yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber