GAİB, iş garantili halı desinatörlüğü ve tasarımı kursu açtı

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan'ın girişimleriyle, halı sektöründe büyük eksikliği görünen desinatör istihdamını sağlamak için İŞKUR ve Tasarım Akademisi'yle işbirliğine gidildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda Güneydoğu İhracatçılar Birliği (GAİB) iş garantili halı desinatörlüğü ve tasarımı kursu açtı.

GAİB bünyesinde açılan kursta 25 öğrenci 3 ay eğitim gördükten sonra Gaziantep ekonomisinin önemli ayaklarından olan halı sektöründe iş başı yapacak. Kara kalem desen eğitimi de alan kursiyerlerin, eğitim aldıkları süre içerisinde sigortaları yaptırılarak yol ve yemek giderleri de karşılanacak.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, ?İçinde bulunduğumuz bu büyük sektörde ciddi derecede kalifiye eleman eksikliği görüyoruz. Bizler de bu eksikliği gidermek için GAİB bünyesinde 25 öğrenciye kurs verecek bir sınıf açtık. Burada öğrenim gören 25 öğrenci 3 aylık eğitimin ardından işi öğrenenler halı desinatörü ve tasarımcısı olup, sertifikalarını alacak. Bu eğitimden başarıyla mezun olan kalifiye elamanlar anında işlerine başlayarak ekonomiye katkı sağlayacak. Bu kalifiye elaman eksikliğinin sadece bizim açtığımız kurslarla kapanmayacağını biliyoruz. Bu sebeple çeşitli çalışmalarımız halen sürüyor. Özellikle meslek liselerinde halıcılık üzerine eğitim verilmesi ve müfredata dahil edilmesi için Gaziantep Üniversitesi'yle de müşterek çalışmalarımız sürüyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber