Gıda Mühendisleri Odası: Okul sütünden vazgeçilmemeli

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası, okul sütünden vazgeçilmeyip, güvenli bir biçimde uygulanması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'21 Mayıs Dünya Süt Günü' dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, güvenli süt tüketimini artırmanın en işlevsel yollarından ?Okul Sütü Projesi'nin önemine dikkat çekildi. Projenin başlamasıyla 7 milyon civarında ilköğretim örencisine süt dağıtıldığına işaret edilen açıklamada, aynı gün zehirlenme ya da süte hassasiyet şüphesiyle binden fazla öğrencinin hastaneye kaldırıldığı vurgulandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 7 Mayıs 2012'de yapılan basın açıklamasında, uzmanlardan oluşan Okul Sütü Bilim Kurulu'nun toplanarak bir değerlendirme yaptığı, bunun sonucunda, dağıtılan sütlerde hastalık yapıcı mikroorganizma ya da bakteri toksini ve diğer toksik maddeler yönünden olumsuzluğa rastlanmadığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklamalara rağmen, tüketici nezdinde akıl karışıklığı oluştuğu savunulan açıklamada, şöyle denildi: ?Bir kısım UHT sütte hastalık yapıcı olmayan (saprofit) mikroorganizmaların bulunması dahi sistemde düzeltilmesi gereken noktalar olduğunu göstermektedir. Süt, hepimizin en değerli gıda maddesidir. Süt ve ürünlerinin güvenli bir biçimde tüketimini artırmak ulusal önceliğimiz olmalıdır. Okul sütünden vazgeçilmemeli, bu programın güvenli bir biçimde uygulanması sağlanmalıdır.

Tüketicilerimiz süt ve süt ürünleri konusundaki bilgi kirliliğine itibar etmemelidir. Gıdalar üzerine bilgisizce ve spekülatif iddialar yerine bilimsel gerçeklerle değerlendirme yapılan, sokak sütü değil, sağlıklı koşullarda üretilerek işlenmiş içme sütü tüketiminin özendirildiği bir ortamın ülkemizde hakim olmasını ve süt tüketiminin artırılması ile genç nesillerin sağlıklı beslenmesine katkı yapmasını diliyor, Dünya Süt Günü'nü kutluyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber