İlkadımlı öğrencilerin Çanakkale gezisi

İlkadım Belediyesi, başarılı öğrencileri üç günlük Çanakkale-Bursa gezisine götürdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında ilçe sınırları içersinde okuyan dar gelirli ailelerin başarılı çocukları için 18-20 Mayıs tarihleri arasında üç günlük Çanakkale-Bursa turu organize edildi. Çanakkale Zaferi'nin önemini gençlere yaşatmak ve anlatmak için İlkadım ilçesindeki başarılı 40 öğrenciye rehber öğretmenleri eşliğinde Çanakkale'deki şehitlikler ve anıt mezarlar gezdirildi. Öğrenciler bu gezi kapsamında hayatlarında ilk defa Çanakkale'yi gezme imkanı yakaladı. Gezi'den oldukça memnun kalan öğrenciler Çanakkale'yi herkesin görmesi gerektiğini söyledi. 57. Alay Şehitliği, Seddül Bahr, Kilit Bahr, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş Şehitliği, Hastane Şehitliği, Arıburnu, Conkbayırı, Namazgah ve Mecidiye Tabyası, Alçıtepe, Anzak Koyu ve Çanakkale Şehitler anıtını gezen öğrenciler yokluk içersinde inanmışlığın verdiği kuvvetle düşmana karşı verilen destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını iliklerine kadar hissetti. Turizm rehberi eşliğinde anıt mezarları ve şehitlikleri gezen öğrenciler, anlatılanlar karşısında duygu yoğunluğu yaşadı.

Çanakkale'yi gezme ve görme imkanı sağlayan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a teşekkürlerini ifade eden Öğrenciler, Çanakkale'yi her öğrencinin görmesi gerektiğini belirterek, " Çanakkale Savaşı'nda atalarımızın ve dedelerimizin hangi şart ve ortamlarda düşmana karşı nasıl bir mücadele verdiğini, hangi imkan ve şartlarda çarpıştığını yerinde dinledik. Tarih kitaplarımızda anlatılan olayları yerinde görerek bilgi sahibi olduk. Gezi çerçevesinde anıt mezarları ve şehitliklerini gördük Bu gezi bizde büyük bir haz bıraktı" dediler.

Gezi'ye kafile başkanı olarak İlkadım Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oktay Çakır, Yazı İşleri Müdürü İbrahim Kurt, 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Muhammet Usta, Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni İbrahim Doğruoğlu, İzci Lideri Tülüin Biber katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber