Kozan'da ?Sağlıklı Yaşam' konferansı

Türkiye Beyaz Ay Derneği Kozan Şubesi tarafından ?Sağlıklı Yaşam Bilgileri? konulu konferans düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan konferansta Marka ve Sistem Danışmanı, Sağlıklı Yaşam Uzmanı Tarık Şener, katılımcıları slayt gösterisi eşliğinde sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirdi. Şener, ?Ülkemizin her safhasında mutlaka bir takım sektörlerde büyüme ve ilerleme olmuştur. Örneğin 1960'lı yıllarda inşaat, 70'lerde otomotiv, 80'lerde bilgisayar, 90'larda cep telefonu, 2000 yılında ise internet ve bilişim teknolojileri oldukça yaygınlaşmıştır. 2010 ve sonrasının büyüyen sektörü ise sağlık oldu" dedi.

Günümüzde artık sebze ve meyveler dahil olmak üzere bir çok ürünün yetiştirilmesinde hormon kullanıldığını ifade eden Şener, "Dolayısıyla bu hormonlar yüzünden bundan on yıl önce olmayan hastalıklar çıkmaya başladı. Özellikle yetersiz ve dengesiz beslenme ve sigara kullanma yüzünden de kanserden hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Bizler artık Genetiği Değiştirilmiş Organizma'lı (GDO) ürünler tüketiyoruz. Bunun için yediğimiz ve içtiğimiz ürünlere oldukça dikkat etmeliyiz. Günümüzde GDO'nun amacı hızlı üretim ve ürünün son kullanma tarihini uzatmaktır. Artık kalp, şeker ve kanser hastalıklarından ölümlerin oranının artmasının en büyük nedeni de budur. O yüzden yeterli ve dengeli beslenmeli, tükettiğimiz meyve ve sebzeleri kullanırken dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.

Konferansa Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, AK Parti İlçe Başkanı Av. Yusuf Bilgili, Beyazay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünal ile dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber