AK Parti seçimden kaçmaz

Hüseyin Tanrıverdi, 2014'teki mahalli idareler seçimiyle ilgili teklif gelirse AK Parti'nin seçimden kaçmayacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Atatürk Spor Salonu'nda, AK Parti Manisa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, mahalli idareler seçimlerinin 2014 yılının mart ayında yenileneceğini, bu seçimlere Manisa'nın yapılacak yasal düzenlemeyle büyük şehir olarak gireceğini söyledi.

Bir önceki mahalli idareler seçimi öncesinde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla birlikte ''kış koşullarında seçim yapılmaması'' yönünde görüşler ortaya konulduğunu hatırlatan Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''AK Parti ile birlikte Türkiye'de artık seçimler zamanında yapılıyor. Yerel seçimler de anayasa gereği 5 yılda bir yapılıyor. Dolayısıyla 5 yıldan önceye almaya doğrusu kimse yetkili değildir ancak anayasa değişikliği yapılırsa o zaman öne almak mümkündür. Bu çerçevede kimi muhalefet partileri, kimi sivil toplum kuruluşları, 29 Mart 2009 seçimlerinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştüğünde 'kışın seçim yapılmamalı, bu şartlar böylesi sorunlar ortaya çıkarıyor, hiç değilse sonbaharda seçimler yapılmalı' ifadelerinde bulunmuşlardı. Bu noktada bu olumsuzlukları dikkate alarak, mecliste grubu bulunan partiler teklif getirirlerse bilsinler ki Ak Parti bu noktada kesinlikle seçimden kaçmaz, 'böyle bir düşünceniz varsa gelin birlikte yapalım' der. Bunun dışında AK Parti olarak gündemimizde yerel seçimlerin öne alınması diye bir düşünce söz konusu değildir.''

Tutuklu milletvekilleri

Tanrıverdi, bu noktada tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin tartışmalar yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Kimse yargıdan birilerini kaçırmaya çalışmasın. Hele hele Anayasanın 14. maddesi gereği tutuklanmışları, 14. maddeden yargılandıkları bilindiği halde listelerinden aday gösteren, milletvekili yapılarak kurtarılmalarını hedefleyenler, kesinlikle yargı önünden bunları kaçırmayı düşünmesinler. Bu noktada özellikle anamuhalefet partisi TBMM'de yemin etmemişti. Milletvekili seçilenler milletin kürsüsüne seçildikleri halde andını içmediler. Gerekçeleri neydi, 'Silivri'deki tutuklular çıkarılsın'. Ne kadar dayandılar, 14 gün. Sonra geldiler milletin kürsüsünden kuzu kuzu yeminlerini yaptılar. Bu AK Parti'nin kararlılığıyla olmuştur. İleri demokrasiyle Türkiye'yi buluşturma hedefinden kaynaklanmıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber