Hakkari'deki terör örgütüne yönelik operasyon

Hakkari Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma komando ve jandarma özel harekat ile polis özel harekat timlerinin terör örgütü PKK'nın Hakkari-Çukurca karayolu bölgesine yakın kayalık bölgede sakladığı mayınların bulunması için düzenlediği operasyon jandarma timleri tarafından kamerayla kaydedildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamera görüntülerine göre, Hakkari-Çukurca karayolunda bir jandarma karakolunda operasyon hazırlığı yapan timler kirpi ve akrep adı verilen zırhlı araçlarla operasyon bölgesine doğru yola çıktı. Zırhlı araçlara sinyal kesici jammer cihazları da eşlik etti.

Şine Köprüsü'nden geçen operasyon timlerini taşıyan araçların önünde, sırtlarında sinyal kesici cihazlar ve ellerinde mayın tarama dedektörü olan iki asker ve onlara eşlik eden mayın dedektörü köpekler dikkati çekti.

Sarp dağların arasında ilerleyerek operasyon bölgesine ulaşan askerler, araçlardan inerek geniş bir bölgeyi çembere aldı.

Arama ve tarama faaliyeti başlatan ekipler, kayaların altındaki plastik bidonda 5 adet antitank mayını ile 2 el bombası buldu. Aynı bölgede başka bir noktada ise 2 çuvalda Kalaşnikof marka tüfeklere ait 200 adet şarjör ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin ele geçirilen patlayıcı ve mühimmatı bölgede kontrollü olarak imha ettikten sonra üslerine döndüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber