Yıllardır çektiği rahatsızlıktan bir günde kurtuldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Timuçin Alar tarafından kısa bir cerrahi operasyonla bir hastanın 10 yıldır devam eden el terlemesine son verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göğüs cerrahisi polikliniğine el ve ayak terlemesi şikayetleri ile başvuran S.A.'ya (23), gerekli tahlil ve tetkikleri yapıldıktan sonra tedavi altına alındı. Alar tarafından hastanın videotorakoskopik yöntemi ile aynı seansta her iki eline müdahale edildi. Kısa süren tedavi sonucunda hastanın yıllardır sıkıntı çektiği el terlemesine son verildi.

Eli terlediği için 10 yıldır sıkıntı çektiğini belirten S.A., şimdiye kadar gördüğü hiç bir tedavilerin sonuç vermediğini söyledi. El terlemesinin hayatında büyük sıkıntılara yol açtığını belirten S.A., ?Kimseyle tokalaşamıyordum, telefon kullanamıyordum hatta yazı bile yazamıyordum. Bugüne kadar şikayetim devam etti. Başarıyla gerçekleşen ameliyatın ardından el terlemelerim son buldu ve hiçbir şikayetim kalmadı, bir gün hastanede yatıp taburcu oldum.? dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Alar ise hiperhidrozisun kişinin sosyal yaşamını sıkıntıya sokan bir hastalık olduğunu belirterek, ilaç tedavileri veya botox uygulamaları gibi alternatif tedavi yöntemleri olsa da, belirli aralıklarla tekrar edilmek zorunda kalınması nedeniyle kalıcı tedavi sağlayamadığını ifade etti. Alar, videotorakoskopik yöntemi ile yaptıkları operasyon ile kalıcı çözüm sağlanabildiklerini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber