Gündoğdu: Hükümet cılız bir teklifle geldi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen toplu sözleşme görüşmelerinin 8. oturumunda verilen 1,5 saatlik arada basına açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin 2012 yılı için 3.5+3.5 teklifini değerlendiren Gündoğdu, mMüzakerelerin devam ettiğini hatırlattı. Gündoğdu, Kamu İşveren Heyet Başkanı'ndan yeni bir teklif geldiğini ve bu teklifin tek kalemde 3.5+3.5 olduğunu söyledi. Gündoğdu, ?Cılız bir teklif bu teklif karşısında tekliflerimizi gözden geçirmeyeceğiz. Yüzdelik zam boyutuyla sadece 2012'ye yönelik tek kalemde 0.5+0.5. 2013 yılına yönelik bir teklif yok? diye konuştu.

Ek ödemeye yönelik bir teklif olmadığına dikkati çeken Gündoğdu, toplu sözleşme ikramiyesinin artışına sıcak bakılmasına rağmen ona yönelik bir artışın da olmadığını ifade etti. Gelen teklifin cılız bir teklif olduğunu kaydeden Gündoğdu, müzakere edilmeye değer bir teklifin gelmesi için çağrıda bulundu. Kamu-İşveren Heyeti'nin verdiği teklifi yeniden gözden geçirmesi gerektiğini anlatan Gündoğdu, şu noktada yeni bir teklifin ümidini koruduklarını söyledi. Gündoğdu, ?Yeni ve müzakere edilebilir bir teklifle gelmelerini bekliyoruz.? dedi.

Yarın sabah saat 08.00'e kadar mücadele edeceklerini belirten Gündoğdu, 15 milyon insanı dikkate alan, insanı merkeze alan rakamlarla gelmelerini beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber