Trafik kazasında ölen 4 öğretmen okulda anıldı

Cuma günü Batman-Diyarbakır kara yolunda trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden 4 öğretmen için anma töreni düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Akbaş köyünde görevli öğretmenler Cuma günü ders bitişi sonrasında arabaya binerek Bismil ilçesine doğru yola çıktı.Batman-Diyarbakır kara yolu Sinan köyü mevkiindeki Salat köprüsünde meydana gelen kazada Akbaş İlköğretim Okulu öğretmenleri İhsan Bitki, Hasan Ortaç ve Halime Kadıkmak olay yerinde, ağır yaralanan Ahmet Çetin ise Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Okulların açıldığı bugün öğretmenlerin görev yaptıkları Akbaş Köyü İlköğretim Okulu'nda yas vardı.

Öğretmenler için okulda anma töreni yapıldı. Törene Bismil ilçe kaymakamı Harun Başbüyük, Bismil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen anma töreninde hayatını kaybeden öğretmenlerin hayatları anlatılırken, öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Öğrenciler, hayatını kaybeden öğretmenleri için şiirler okudu. Öğretmen arkadaşları ise meslektaşlarını anlatırken duygulu anlar yaşadı. Anma töreninde hazır bulunan ve kazada hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Ahmet Çetin'in annesi Lami Çetin ve nişanlısı Eda Çetin de hazır bulundu. Ahmet Çetin tayin istemek için resmi nikah yapmış, Bismil merkezde ailesinin yanında görev yapmak istiyordu. Tören sonrası oğlunun öğrencilere ders verdiği sınıfa giren anne Lamia Çetin, oğlunun sınıftaki dolabına sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne Lamia Çetin ve Ahmet Çetin'in nişanlısı Eda Çetin'i öğretmenler ve veliler sakinleştirmeye çalıştı. Akbaş İlköğretim Okulu öğrencileri kazada hayatını kaybeden öğretmenleri için sınıflarda öğretmen masasına fotoğrafları ve karanfillerle süsledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber