İstihdam fuarı işveren ile işsizi buluşturdu

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nda işsizlerin fuara gelerek, becerilerine ve yeteneklerine göre iş verenlerle bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, dün sona eren İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nı değerlendirdi. Fuara katılan işverenlere teşekkür eden Çakır, işsizlerin fuara gelerek becerilerine ve yeteneklerine göre iş verenlerle bir araya gelme fırsatı yakaladığını anlattı. İşsizliğin sadece Malatya ve Türkiye için değil, dünyanın geneli için büyük sorun olduğunu vurgulayan Çakır, ?Birçok firmamızın standını çok sayıda iş arayan vatandaşımız ziyaret etmiş. 50 kişinin, 300 kişinin müracaat ettiği stantlar var. İnsanlarımız seçici davranıyor. Herkes mesleğine, yeteneğine, el becerisine göre uygun alanlarda iş arıyor. İşverenle işçiyi buluşturma adına önemli ve güzel bir fuardı." diye konuştu.

Fuara katılan birçok vatandaşın fuarın kısa sürdüğünü ve uzatılması gerektiğini söylediğini ifade eden Ahmet Çakır, "İnşallah bir sonraki fuar daha uzun olur. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen başta Valiliğimiz olmak üzere Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğüne ve belediyemize bağlı Kültür AŞ'ye teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Çakır, fuarda birçok kadın girişimcinin el emeği göz nuru ürünleri tanıtma imkanı bulduğunu da belirtti. Çakır, şunları söyledi: ?Burada başta kent konseyimiz, kadın girişimcilerimiz ve yine birçok kadın dernek ve kuruluşlarımız stant açarak bir yıl boyunca ürettikleri eserleri sergilediler. Üretilen eserleri sanat eseri olarak görüyorum. Tezhipten, hat sanatına, bez bebekten, kil şekillendirmeye birçok eseri burada görücüye çıktı. Son 1 -2 yıl içerisinde çok sayıda katılımcı oldu. Biz de her yıl bin kişiye hizmet verebilecek şekilde çalışmalar yapıyoruz. Taştepe, Melekbaba, Göztepe gibi mahallerimizde çok amaçlı sosyal tesisleri kullanarak bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Burada üretilen eserlerin hepsi bir birinden güzel, çok cüzi fiyatlara satıldı. Kadınlarımızın hepsini kutluyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber