Tortum Çayı rafting alanı olarak tescillendi, Türkiye Şampiyonası Uzundere'de

Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Çayı, rafting parkuru olarak tescil edildi. Parkurda resmi olarak ilk müsabaka ise Türkiye şampiyonası olacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu uzmanları Erzurum'a gelerek Uzundere'deki Tortum Çayı'nda inceleme yaptı. Uzmanlar parkuru rafting alanı olarak tercih ederken, U-21 Genç Erkek, Büyük Erkek ve Büyük Bayan R4 Rafting Türkiye Şampiyonası'nın bu parkurda yapılması kararı alındı. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Erzurum Temsilcisi Zafer Seyhan, Tortum Çayı'nın rafting alanı olarak tescillendiğini belirtti.

Federasyon uzmanlarının Tortum Çayı'nı her açıdan raftinge uygun bulduğunu söyleyen Seyhan, yaptıkları girişimlerin de sonuç verdiğini ve U-21 Genç Erkek, Büyük Erkek Ve Büyük Bayan R4 Rafting Türkiye Şampiyonası'nın burada yapılmasını sağladıklarını ifade etti.

Yarışmaların 1 - 3 Haziran tarihlerinde düzenleneceğini ifade eden Seyhan, ?Yarışmalar, sprint, H2H, slalom ve nehir inişi yarışmalarından oluşacak. 4 disiplin sonucunda alınan puanlar genel klasmanı belirleyecek. Şampiyonada başarılı bulunan sporcular ise Milli Takım Aday ve Gelişim Kampına davet edilecek.? dedi.

Seyhan ayrıca, Erzurumlular'ı Uzundere'deki rafting şampiyonasına davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber