Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, bilgi güvenliğini belgeledi

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, TS ISO/IEC 27001 uluslararası bilgi güvenliği yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araştırma Hastanesi bu belgeyle, bilgi güvenliğinde, ?gizliliğin korunması, bütünlük ve ulaşılabilirlik' nitelikleri açısından etkin bir yönetim sistemi kurduğunu tescil etmiş oldu.

ISO 9001 kalite, gıda, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, müşteri memnuniyeti yönetim sistemlerini kuran ve TSE'den sertifikalarını alan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, bilgi güvenliği alanında da etkin ve güçlü bir yönetim sistemi oluşturdu. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi, ISO 27001 sertifikasıyla, bilginin gizliliğinin korunması (bilgiye ulaşımın, sadece yetki sahibi kişilerce olabildiğinin garanti altına alınması), bilginin bütünlüğünün korunması (bilginin ve bilgi işleme yöntemlerinin, doğruluğunun ve bütünlüğünün korunması), bilgiye ulaşılabilirliğin sağlanması (gereken durumlarda yetkili personelin, bilgiye ve ilgili varlıklara ulaşımının garanti edilmesi) nitelikleri açısından etkili bir yönetim sistemi kurduğunu belgelemiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber