Okullara tabela standardı geliyor

Haber Giriş : 15 Haziran 2005 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı okulların adının yazıldığı tabelalara standart getiriyor. Buna göre okulöncesi, ilköğretim, meslek lisesi, fen, Anadolu ve genel liselerin okul tabelaları birbirinden farklı boyutta ve renkte olacak.

Reklamcılar, uzmanlar ve eğitimcilerden oluşacak bir komisyon okul türüne göre tabelaların renklerini, boyutlarını ve yazım şekillerini belirleyecek. Belirlenen bu standartlar bakanlık tarafından bir kitap haline getirilecek ve tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek. İl ve ilçe yöneticileri mevcut okulların tabelalarını bu standartlarla karşılaştıracak. Standartlara uyan okulların tabelaları değişmeyecek, uymayanlar ise standartlara uygun hale getirilecek.

Bakanlar Kurulu'na konuyla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da destek aldı. Okullara tabela standardı getirmelerinin bir zaruret halini aldığını kaydeden Bakan Çelik, okulların bazılarının binanın bir başından bir başına uzanacak kadar büyükçe tabela astığını, bazılarının ise ?rastgele, bir el yazısıyla, pası akan bir sac üzerine veya yeşil üzerine sarı renkte' yazdığını belirtti. Çelik, ?Son derece çirkin olan bu tabelalardan, bu görüntü kirliliğinden Türkiye'yi kurtarmamız gerekiyor.? dedi. Okul ve kurumların türüne göre tabela standardı belirleyeceklerini anlatan Çelik, ?Böylelikle şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi, köylerimizi çirkin görüntülerden kurtaracağız. Yani her okul türünün anaokulunun, ilköğretim, lise, meslek lisesinin, Anadolu lisesinin, öğretmen evinin adamakıllı tabela standardı olacak. Nereye asılması gerektiğine varıncaya kadar hepsini bir standarda kavuşturacağız.? diye konuştu. Türkiye'de köy, belde, ilçe ve illerde 60 bin civarında okul olduğunu hatırlatan Çelik, okullardaki tabelaların güzelleşmesi halinde tüm Türkiye'de bir değişim meydana geleceğini kaydetti. ?İstanbul'u düşünün, Yeşilköy'den arabaya binip Beşiktaş'a giden bir insan yolda onlarca okulla ve bunların tabelasıyla karşılaşıyor.? diyen Çelik, diğer kamu kurumlarına ve özel sektöre de bu tabelaların örnek olacağını belirtti. Bu standartları usta ve uzman insanları çalıştırarak bir iki ay içinde belirleyeceklerini vurgulayan Çelik, bu çalışmanın tüm okul tabelalarının değişeceği anlamına gelmediğini söyledi. Hüseyin Çelik, ?Diyelim ki biri yeşil üzerine sarı yazı yazmış, bunu boyar, doğru dürüst yazar.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber