Şırnak'ta kaçak et ve sigara operasyonu

Operasyonda 16 ton 767 kilogram kaçak et, 84 bin 60 paket sigara ele geçirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta kaçakçılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 16 ton 767 kilogram kaçak et ile 84 bin 60 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada Emniyet Müdürlüğü'nün kaçakçılara göz açtırmadığı belirtildi. Açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sigara ve et kaçakçılığının önlenmesine yönelik il merkezi ve Silopi ilçesinde yapılan çalışmalar neticesinde;

Silopi ilçemizde faaliyet gösteren suç örgütünün et kaçakçılığı ve sigara kaçakçılığı yaptığına ilişkin bilgiler elde edilmiştir. Bu bilgiler ışığında suç örgütüne yönelik başlatılan planlı operasyonda 16 ton 767 kilogram kaçak et ve 84 bin 60 paket gümrük kaçağı ve bandrolsüz sigara ele geçirilmiştir. Şüphelilerle ilgili yeteri kadar delil elde edildiği anlaşıldığından, suç örgütüne yönelik başta Silopi ilçesi olmak üzere Şırnak, Cizre, Diyarbakır, Mardin, Nusaybin, Kızıltepe, Mersin, Kayseri ve Van illerinde yapılan operasyonda, toplam 14 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahıslar işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiştir. 14 şahsın tamamı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiştir. Mahkemeye sevk edilen şahıslardan 5'i tutuklanırken, 9 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca kaçakçılık faaliyetinde bulunan şahıslara karşı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber