Yağmur tarım işçilerini vurdu

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde aniden bastıran yağmur ve dolu yağışının ardından meydana gelen selde, tarım işçileri mahsur kaldı. İşçilerin çadır ve araçları, sel sularına kapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kalın beldesi Yıldız ırmağı kenarında şeker pancarı çapası yapmak için Adıyaman'dan gelen yaklaşık 70 mevsimsel tarım işçisi, aşırı yağmur ve dolu yağışı nedeniyle meydana gelen selde mahsur kaldı. Otomobil ve çadırları su altında kalan işçiler, sulara kapılmamak için yüksek kesime çıkarak durumu jandarma ekiplerine haber verdi.

İhbarı alan jandarma ekipleri, 112 ekipleri ile birlikte bölgeye hareket etti. Ekipler, aşırı su ve çamur nedeniyle işçilere ulaşmakta zorlandı. Ekipler, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yaklaşık 30 işçiyi mahsur kaldıkları yerden kurtararak Yıldızeli Devlet Hastanesi Ali Daldal Acil Servisi'ne getirdi. Hastaneye getirilen işçilerden tedavisi tamamlananlar Yıldızeli Kaymakamlığı'nın Eski Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Sel sularında mahsur kalan tarım işçisi Abdulvahap Balcı, üzerlerine sel sularının geldiğini görünce çadırları terk ettiklerini söyleyerek, ?Aşırı yağmur yağdı. Yağmurun ardından şiddetli dolu yağışı başladı. 15 yaşında bir çocuk vardı, çadırların içinde beklerken sel sularının kendilerine doğru geldiğini söyledi.

Sel sularının üzerimize geldiğini görünce çocukları toplayıp çadırları terk ederek yüksek bir yere çıktık. Olayı jandarmaya haber verdik. Jandarma koşullar zor olduğu halde kısa sürede olay yerine gelerek bizleri ve çocukları kurtardı? dedi.

Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı İsa Murat Övez ile birlikte olay yerinden gelen işçilerin tedavisi devam ederken, diğer işçileri kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber