Otomobilde unutulan çocuk ölümden döndü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, otomobilde bırakılan ve havasızlık nedeniyle zor anlar yaşayan dört yaşındaki çocuğu vatandaşlar kurtardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, Viranşehir'in Kışla Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; bir baba, küçük oğlunun tedavisi için hastaneye gitmek için diğer 4 yaşındaki oğlunu 63 B 7118 plakalı otomobilde bırakarak hastaneye gitti.

Otomobilin içerisinde kalan 4 yaşındaki ismi öğrenilemeyen çocuk, camların ve kapıların kilitli olması nedeniyle içeride havasızlıktan mahsur kaldı. Kan ter içinde kalan çocuğu gören vatandaşlar, çocuğun baygın halde olduğunu fark etti. Camları ve kapıları kilitli otomobilde nefes alamayan çocuğu gören vatandaşlar otomobilin camını kırmaya çalıştı. Yaklaşık yarım saat geçmesine rağmen olay yerine hiç kimsenin gelmemesi ve küçük çocuğun havasızlık nedeniyle fenalık geçirmesi üzerine, vatandaşlar kapıyı zorlayarak açtı.

Vatandaşlar tarafından kurtarılan çocuk, su verilerek kendine getirilmeye çalışıldı. Bu sırada olay yerine gelen ismi öğrenilemeyen baba, çocuğunun baygın halde olduğunu fark etmesi üzerine, başına su dökerek ayıltmaya çalıştı. Bir süre sonra kendine gelen çocuk, babası tarafından hastaneye götürüldü.

Görgü tanıklarından Aslan Kanat, aracın yanından geçtiğinde içerisinde bir çocuk olduğunu fark ettiğini belirterek şöyle konuştu; "Çocuk, bu sıcak havada, havasızlıktan dolayı kan ter içerisinde kalmıştı. Çocuğun baygın olduğunu düşündük ve kurtarmaya çalıştık. Yarım saatlik bir uğraşın ardından otomobilin kapısını açtık ve çocuğu kurtardık. Çocuk artık havasızlıktan boğulma tehlikesi geçiriyordu. Başına su dökerek ve su içirerek ayıltmaya çalıştık. Bu sırada babası geldi ve çocuğu alıp hastaneye götürdü. Böyle sorumsuzluk olamaz. Çocuğunu nasıl bu sıcakta aracın içerisinde bırakıp gider. Biz bu çocuğu fark etmeseydik her an ölebilirdi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber