İZSU: Katı atık bedellerine itiraz ilçe belediyelerine yapılmalı

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), tüketilen suyun 3.5 katı atık bedeli gelmesinin kendileriyle ilgili olmadığını bildirdi. İZSU, katı atık bedellerine itirazın ilçe belediyelerine yapılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Menderes ilçesinde lise öğrencilerinin kaldığı öğrenci yurduna, 346 TL tutarında su faturası geldi. İZSU tarafından gönderilen faturada su tüketim bedeli 70, katı atık tutarı ise 250 TL olarak yer aldı. Su tüketim bedelinin 4 katı fazla olan katı atık bedeli 'Su tüketimi 70, atık bedeli 250 TL' başlığıyla haberleştirildi. İZSU Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, katı atık ile ilgili her türlü itirazın ilgili ilçe belediyelerine yapılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Katı atık bedelleri Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanarak 27 Ekim 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve 27 Ekim 2011 tarihinde yürürlüğe giren 'Atık su altyapı ve evsel katı atık bertaraf tesisleri tarifesinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik' hükümleri çerçevesinde ilçe belediyeleri tarafından belirlenerek idaremize bildirilen tarifelere göre tahakkuk ettirilmektedir. Tahakkuk eden bedeller tahsil edilmesinden sonra olduğu gibi, ait olduğu ilçe belediyesine aktarılmaktadır. Katı atık ile ilgili her türlü itirazların, ilgili ilçe belediyelerine yapılması gerekmektedir." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber