'1. Demir-Çelik ve Enerji Zirvesi' Aliağa'da yapılacak

Tüpraş, Petkim, İzmir Demir Çelik, gibi büyük sanayi tesislerini bünyesinde barındıran ve demir-çelik üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer alan Aliağa'da ?1. Demir-Çelik ve Enerji Zirvesi? düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aliağa Ticaret Odası (ALTO)'nın 28 Mayıs'ta düzenleyeceği zirveye sektörün önde gelen temsilcileri katılacak. Demir-çelik ve enerji sektörünün güncel değerlendirmelerinin ve geleceğinin konuşulacağı organizasyon, Oda Başkanı Adnan Saka'nın yapacağı konuşmanın ardından, Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan ile devam edecek.

ALTO Başkanı Adnan Saka, oda olarak devamlı kendilerini yenileme ve geliştirme çabaları içinde olduklarını belirtti. Adnan Saka, ?Oda olarak devamlılığının olmasını istediğimiz bu organizasyon ile üyelerimizin güncel gelişmeleri takip etmelerini ve sorunlarını dile getirmelerini, sorunlara çözümler bulmalarını sağlamayı hedefliyoruz.? şeklinde konuştu.

Başkan Saka, ?Ülkenin tek gemi söküm tesisinin burada bulunması, gelişmiş limanları, enerji, demir-çelik, ağır sanayi firmaları, 69 bin nüfusu Aliağa'yı ülke için önemli bir ilçe konumuna getirdi. Şu anda da artıları ve eksileri ile gelişmeye devam eden Aliağa'da, bazı uygulamalar plansız bir şekilde yapılmaya başlandı. İşte tam da bu noktada biz ilçenin önde gelen demir-çelik ve enerji sektörünü içine alan, sektörel sorunları ve sektörün geleceğini, planlamalarını konuşacağımız, üst düzey yetkililerin katıldığı bir zirve planladık. Bu zirvenin hedefine ulaşacağına ve Aliağa için önemli olduğuna inanıyoruz.? dedi.

Zirveye, Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği'nin yanı sıra yerel idareciler, Demir Çelik Haddeciler Derneği, İtalya'dan C-S-M, Almanya'dan Linde Gas, İngiltere'den Aspect Enterprise Solutions ve Hindistan'dan EICS Group gibi firmalar katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber