Aşkar Höyüğü park alanı olacak

Karatay Belediyesi'nin yeşil alan olarak projelendirdiği Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Aşkar Höyüğü üzerinde yapılacak parkın temeli, milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu ve Mustafa Kabakçı'nın katıldığı törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, tören konuşmasında, bölgeye kurulacak park ve diğer tesislerin Aşkar Höyüğü'nün çehresini değiştireceğini söyledi. Belediyenin yeni projelerini anlatan Başkan Hançerli, Başak Mahallesi'ne yaptırılan Konya'nın ikinci taziye evinin 28 Mayıs pazartesi günü açılacağını belirtti.

Hançerli, Konya'nın park sorununa çözüm bulunması amacıyla yaptırılacak 22 milyon liralık, bin 203 araçlık kapalı otopark temelinin de 11 Haziran'da atılacağını kaydetti. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi İlköğretim Okulu, ikinci Kapalı Yüzme Havuzu ile Kongre ve Gençlik Merkezi projelerinin de Karatay'ın modern bir geleceğe ulaşması yolundaki büyük yatırımlar olduğunu belirtti.

Süs havuzları, çocuk parkları, fitness aletleri, kameriyeleriyle 7'den 70'e herkese hizmet verecek olan Aşkar Höyüğü Park ve Sosyal Donatı Alanı'nın temeli, protokol üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından törenle atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber