Çocuk Üniversitesi yeni öğrencilerini bekliyor

İlköğretim öğrencilerinin yaz tatillerinin bir bölümünü keyifli ve verimli bir şekilde geçirebilmeleri amacıyla geçen yıl Uludağ Üniversitesi'nde açılan 'Çocuk Üniversitesi', bu yıl bilim dalı yelpazesini daha da genişleterek hizmet vermeye hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi'nin Bursa Valiliği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürüteceği 'Çocuk Üniversitesi' projesi, bu yıl, öğrencileri bilimsel düşünceye alıştırmanın yanı sıra ilk yardım konularında eğitmeyi hedefliyor.

Geçen yıl sadece biyoloji anabilim dalıyla sınırlı kalan 'Çocuk Üniversitesi', bu yıl arkeoloji, biyokimya, hidrobiyoloji, zooloji, felsefe, fizik, matematik, psikoloji, sanat tarihi, Türk dili ve edebiyatı bölümleri, tıp fakültesi acil tıp, konularında da çocukları bilimle tanıştıracak.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Çocuk Üniversitesi'nin bu yıl 11?15 Haziran 2012 tarihleri arasında 5 iş günü olarak planlandığını, derslerin de Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı derslik ve laboratuvarlarında yürütüleceğini bildirdi. Derslerin, alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verileceğini kaydeden Prof. Dr. Dilek, kayıtların başladığını, ilgili duyurunun uludag.edu.tr internet sayfasından yapıldığını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber