Tosyalı Holding'den Osmaniye'ye eğitim uygulama okulu

Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi törenle açıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin temelinin 22 Kasım 2011 tarihinde atıldığını, okulun, 6 ay gibi kısa bir sürede hizmete açıldığını ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafif zihinsel engelli çocukların eğitim görmesi için Tosyalı Holding tarafından Osmaniye'de yaptırılan okulun açılış törenine Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Tosyalı Holding yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise Osmaniye'ye bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ?Sayın Valimiz, Osmaniye'deki engelli evlatlarımız için bir okul ihtiyacından söz ettiğinde, hiç düşünmeden okulun yapımına talip olduk. Bize bu okulu yapma fırsatı veren sayın valimize teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Yatırım yaptıkları her bölgede, mutlaka sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini ve bunun manevi karşılığını da aldıklarını kaydeden Fuat Tosyalı, ?Engelli çocuklarımızın ve kardeşlerimizin bugünden itibaren kendilerine ait bir eğitim yuvasında eğitim görecek olmaları bizi hem duygulandırıyor, hem de mutlu ediyor.? dedi.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise yaptığı konuşmada, ?Osmaniye'de bir sanayi kültürü gelişti. Gelişen bu sanayi kültürü ile birlikte sanayicilerimizin de eğitime verdikleri önemi görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.?diye konuştu. Özellikle eğitim sektöründe yapılaşma noktasında göstermiş olduğu katkıların önemini vurgulayarak Vali Cerrah'a teşekkür eden Milletvekili Suat Önal, ayrıca, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya da Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ni Osmaniye'ye kazandırdığı için şükranlarını sundu.

Vali Celalettin Cerrah ise Osmaniye'deki engelli çocuklara bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ?Engellilik suç ya da kusur değildir. Esas kusur, engelli çocuklarımızı görmeyen, duymayan ve onlara duyarsız kalan iş adamlarımızın davranışıdır. Hayırseverlerimizin, engelli çocuklarımızın sorunlarının çözümünü yalnızca devletten beklemeden, bu sorunlara duyarlı olmaları ve engelli çocuklarımızın ihtiyaçları ile yakından ilgilenmeleri gerekir.? diye konuştu.

Vali Cerrah, Osmaniye'nin vatandaş-devlet işbirliği ile Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi gibi güzel bir okul kazandığını belirtti. Cerrah, şöyle dedi: ?Devlet-vatandaş işbirliği ile yapılan tesisler Osmaniye'de bundan sonraki dönemlerde de devam edecek. Önümüzdeki günlerde Devlet Hastanemizin yan tarafına Kadın Konukevi'nin temelini atacağız. Konukevimizin yanına da engelli çocuklarımız için inşa edilecek olan Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli atılacak.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin açılışı Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Tosyalı ailesi ile diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı. Vali Cerrah ve beraberindekiler, daha sonra okulun sınıflarında incelemelerde bulunarak, öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber