Toraman: İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası biran önce çıkarılmalı

Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği (BİGDER) Başkanı Mesut Toraman, 2008 yılından bugüne kadar bakanlıkların koridorlarında 4 yıl gidip gelen yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa tasarısının, Meclis koridorlarında fazla dolaşmadan biran önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesut Toraman, Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD)'nin olağan aylık toplantılarının konuğu oldu. Toraman, dernek genel merkezindeki toplantıda BUMİAD üyelerini yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası konusunda bilgilendirdi.

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği yasa tasarısının şuan Meclis'te olduğuna dikkat çeken Toraman, ?Bu yasa 2008 ile 2012 yılları arasında bakanlıkların koridorlarında gidip geldi. Şuan Meclis'te komisyonda olan bu yasa taslağı, umarım bu sefer de Meclis'in koridorlarında fazla gidip gelmez. Bu yasayla hayata geçecek birçok önemli değişiklik var. Bu değişiklikler biran önce hayata geçirilmelidir.? diye konuştu.

Toplantıya başkanlık eden BUMİAD Denetleme Kurulu Üyesi Orhan Efe ise yeni iş yasası konusunda, sanayicilerin bilgilendirilmesi adına STK'lar olarak işbirliği yapabileceklerini söyledi.

?İşbirlikleriyle güzel sonuçlar elde edebiliriz.? diyen Orhan Efe, ?Ortak hareket etmemiz halinde güzel projeler çıkarabiliriz. Örnek olarak yapılacak broşürler sanayicilere, firmalara ulaştırılabilir. İnsanı, insan sağlığını, ekonomiye getirdiği zararları düşünerek böyle bir çalışmaya imza atabiliriz. Bu çalışmanın yararlı sonuçlar doğurabileceğini düşünüyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber