Emniyet kemerinin önemi uygulamalı olarak anlatıldı

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara emniyet kemeri kullanmalarının önemini simülasyon aracı ile uygulamalı olarak gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik kuralları ve emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için Atatürk Alanı'nda yapılan uygulamada, vatandaşlar simülasyon aracına binerek, emniyet kemerinin önemini test etti. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın da takip ettiği uygulamada, emniyet kemersiz yapılan denemelerle kemerin önemini gözler önüne serdi. Araç içerisine binen vatandaşlar, kaza anında sürücü ve yolcuların başına gelebilecek ihtimallerin canlı canlı yaşadı. Emniyet kemeri takmayan sürücü ve yolcular, ters çevrilen simülasyon aracı içerisinde zor anlar yaşadı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı açıklamada, emniyet kemeri kullanılmasının önemine işaret ederek, "Emniyet Müdürlüğümüz tarafından kurulan emniyet kemeri simülasyon aracı emniyet kemerinin faydalarını bir kez daha bizlere gösterdi. Trafiğe çıkacak vatandaşlarımız lütfen emniyet kemeri kullansın. Emniyet kemeri kullanmayan vatandaşlarımızı da uyaralım." dedi.

Atatürk Alanı'ndaki mniyet kemeri simülasyon aracının, 24 Mayıs'a kadar vatandaşların incelemesine açık olacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber