Tabip odası üyeleri: Şiddet sağlık çalışanlarını tehdit ediyor

Adana-Osmaniye Tabip Odası üyeleri, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Numune Araştırma ve Eğitim Hastanesi önünde bir araya gelen doktor ve sağlık personeli beyaz önlük giyip, siyah kurdele takarak oturma eylemi yaptı. Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Dr. Ersin Arslan cinayetinden sonra Tokat'ta saldırı sonucu Dr. Mehmet Cengiz Çepoğlu'nun eli ve burnunun kırıldığını hatırlattı. Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde 2 doktorun, muayeneye gelen kişi ve oğlu tarafından darp edildiğini vurgulayan Ökten, ?İstanbul Kartal'da Acil Yardım İstasyonu'nda görevli 112 doktoru, ambulans önüne park eden kişileri uyardığı için dövüldü. Diş doktoru Gülşah Yılmaz hastaneye randevusuz gelen hastaya olumsuz yanıt verince darp edildi. Konya'da hasta olmadan ilaç yazmayan doktora saldırıldı. Manisa'da kadın psikiyatriste bıçaklı saldırı yapıldı. Bursa'da 5 ayda 45 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı. Van, Adıyaman ve Batman'da benzeri şekilde sağlık çalışanlarına saldırılar gerçekleşmiştir.? dedi.

Ersin Arslan'ın öldürülmesiyle son noktaya ulaşan hekim ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını savunan Ökten, meslek örgütü olarak bu konuda bir eylem programı hazırlamak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Yapılan bilimsel araştırmalarda şiddetin sağlık çalışanlarını açık bir biçimde tehdit ettiğini, bu durumun çalışma ortamına olumsuz olarak yansıdığını anlatan Ökten, bunun için Sağlık Bakanlığı'na önerdikleri taleplerinin acilen yerine getirilmesini istedi.

SES, Türk Sağlık Sen ve Dev Sağlık İş Adana şubelerinin de destek verdiği açıklamada Ökten, talepleri yerine getirilmediği sürece her Salı günü saat 12.45'te 15 dakikalık oturma eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber