?Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi' uygulamaya konuluyor

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, 'Yetişkin Öğrenme Yöntemleri ve Etkili Sunum Yapma Becerileri' eğitimlerinin 24-25-26 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Müdürü Alkış, Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenme Projesi faaliyetleri kapsamında yürütülen eğitim çalışmalarının açılışının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Proje uzmanı Salim Kocabaş tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı. Alkış, eğitimlerde yetişkin öğrenmeleri ve yetişkin öğrenmelerinin incelikleri, eğitim ihtiyaçlarının tespiti, öğrenme hedefleri belirlemek ve eğitim programları geliştirmek, öğrenme stilleri, eğitim planı hazırlama, eğitim etkinliğinin ölçülmesi konularının detaylı olarak işleneceğini kaydetti.

Proje kapsamındaki 12 pilot ilde gerçekleştirilen eğitimlere 41 farklı ilden, proje pilot kurumları olan Mesleki Eğitim Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri, Olgunlaşma Enstitüleri, Pratik Kız Sanat Okulları ile Sürekli Eğitim Merkezlerinden temsilciler katıldığını belirten Alkış, proje hakkında şu bilgileri paylaştı: ?Türkiye'de 12 NUTS II bölgesinde 43 ili kapsayan proje, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki Şanlıurfa, Erzurum ve Kayseri bölgesel koordinasyon ofisleri aracılığıyla yürütülmektedir. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin de eş finansman sağladığı projenin faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı; program otoritesi ve sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır. Proje bütçesi 7.4 milyon euro, operasyonun genel bütçesi ise 15 milyon eurodur.?

Projenin açılışı, 24 Mayıs'ta Kars Simer Otel'de gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber