Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ek bina inşaatının temeli atıldı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde artan öğrenci talebini karşılayamaz duruma gelen, Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ek bina inşaatının temeli Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'in katılımıyla atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat bittiğinde 450 kapasiteli okulda bin 200 öğrenci eğitim ve öğretim görecek.

Temel atma töreni öncesinde bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ'da meslek liselerinin oranın yüzde 65'lerde olması gerektiğini belirterek "Meslek liselerinden bugüne kadar uzak duruluyordu. Sadece İmam Hatipler değil tüm meslek liselerine ihtiyacımız var. Tekirdağ'da meslek liselerinin oranı yüzde 54 - 55 seviyelerinde. Devletin hedefi bu oranın daha da fazla olması, Tekirdağ için yüzde 55 oranı yeterli değil. Tekirdağ'da meslek liseleri ile diğer liselerin oranlarının yüzde 65'e değil yüzde 35 gibi bir oranda olması gerekiyor. Bu hedef doğrultusunda hareket ediyoruz" dedi.

Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Şanal ise okul hakkında bilgi verdi. Şanal, ?'Temelini atacağımız yerde daha önce 15 derslik olarak yapımına başlanan bina yıkıldı ve yerine yeni bir temel atılacak. Bu bina mevcut deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkıldı. Yıkılması bir bakıma daha iyi oldu çünkü o bina 15 derslik olarak yapılacaktı, şimdi ise idarenin kullanacağı odaların durumuna göre 32 ya da 40 derslik olarak yapılacak, bin 200 öğrenciye kadar kapasitesi olacak. İnşaatın her katı bin metrekare, sınıflar 50 metrekare olacak" açıklamasını yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt'ün yaptığı dua sonrasında kurban kesilerek, inşaatın temeline ilk harç döküldü. Temel atma töreni sonrasında misafirlere pilav, ayran ve irmik helvası ikram edildi.

Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binası temel atma törenine, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt, Tekirdağ İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ceyhan, siyasi parti il ve ilçe başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ile Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber