Dernek başkanı, açlık grevinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı

Re'sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, başlattıkları açlık grevinin 3. gününde, fenelaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezi Eskişehir'de bulunan Re'sen Emekliler Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 28 Şubat sürecinde çeşitli gerekçelerle ordudan re'sen emekli edilen ve haklı oldukları söylenmesine rağmen hükümetin kendileri için şu ana kadar girişimde bulunmamasını protesto etmek amacıyla 20 Mayıs'ta açlık grevi başlattı.

Açlık grevini, Adalar Migros önünde, basın açıklaması yaparak başlatan Re'sen Emekliler Derneği üyeleri, protestolarını 3 gündür dernek binasında sürdürüyordu. Ancak, açlık grevine öncülük eden Re'sen Emekliler Derneği Genel Başkanı Servet Kahramaner, akşam saatlerinde dernek binasında fenalaştı. Dernek binasında diğer üyelerle birlikte açlık grevini sürdüren Kahramaner, bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Kahramaner, arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kahramaner'in tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kahramaner, öğle saatlerinde dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, haklı oldukları söylenmesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmamasının kendilerini açlık grevi yapmaya zorladığını söylemişti. Kahramaner, şunları dile getirmişti:

"Aylardır mağduriyetimizin giderilmesi için çalmadığımız kapı kalmamıştır. Haklı olduğumuz söylenmesine rağmen hiçbir girişimde bulunulmaması bizleri açlık grevine zorlamıştır. Başbakanımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz; aylardır Başbakanlık özel kaleme yaptığımız randevu taleplerimize bir yanıt alamadık. YAŞ kararları ile TSK'den ilişiği kesilenler özlük haklarını almış, durumları aynı olmasına rağmen, kararname mağdurları ise adeta suçlu gibi gösterilerek yasadan faydalandırılmamıştır. Hakkımızda yargı kararı olmamasına rağmen, dosyalarımızın bilinçli şekilde kabartılması, uydurma belgelerle ilişiğimizin kesilmesi ve çıkarılan yasadan yararlandırılmamamız nasıl bir adalettir. Ailelerimiz ve çocuklarımızla yıllardır yaşadığımız sıkıntılar kelimelerle ifade edilemez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber