Ahlat Belediyesi, park ve yeşillendirme çalışmalarına hız verdi

Ahlat Belediyesi, park ve yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahalle ve sokaklardaki park çalışmalarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adı verilen parkta yeni düzenlemeler yapıldı.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, "Ana cadde üzerinde bulunan ve atıl durumda olan geniş bir alan üzerinde revizyon çalışmaları başlattık. Yapılan çalışma sonrası atıl durumdaki bu mekân, herkesin kullanabileceği, oturabileceği ve dinleneceği bir modern park haline getirildi. Parkta gerek oturma kabinleri gerek yeşillendirme çalışmaları yapılarak modern bir görüntü verildi, ortasındaki havuz ise parka güzel bir estetik kazandırdı. Parkın altındaki spor ve jimnastik aletleri ise hem parkın modern görüntüsüne hem de işlevine renk katıyor." dedi.

Ahlat'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde bir kent olduğunu hatırlatan Çoban, şöyle devam etti: "Belediye Meclis kararı ile yaptığımız bu parka Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini verdik. Ve Parkı 2011 yılında tamamladık. 2012 yılında park bahçe ve çevre düzenlemesi çalışmalarımız kapsamında yaptığımız yeni çalışmalarla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Parkı'na öncelik verdik. Burada, halkımıza daha güzel bir hizmet vermek için 1 adet mini kafe, yeni yapılan kamelyaların, oturma banklarının boyalarını yeniledik. Ayrıca havuz ve ışık sistemini yenilenerek güzel bir görünüm oluşturduk. Gece ışıklandırması da yapılarak uluslar arası yoldan geçenlerin ilgisini bu mekâna çekerek dinlenme mekanı hazırlarmış olduk. Parktaki çalışmalarımız devam edecek ve çevresinde güllerden ve mevsimlik çiçeklerden mini bahçeler yapacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber