Nevşehir'de kamu çalışanları iş bıraktı

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde sağlanamaması üzerine, Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyesi kamu çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'de sabah erken saatlerde İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen üyeleri, burada hükümeti protesto etti.

Türk-Sağlık-Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, burada yaptığı açıklamada, memurlar ile hükümet arasında sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinde, memurların taleplerinin hükümet tarafından karşılanmadığını belirterek, Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çetin "Kamu İşveren Kurulu, masada verilen sözlerin altında kalmıştır. 666 Sayılı Kanun Hükmü'nde Kararname ile öğretmeni yok sayan, akademisyeni yok sayan, din görevlilerini yok sayan, hekim dışı sağlık çalışanlarını yok sayan, polisi, subayı, astsubayı yok sayan bir anlayış vardı. 2 milyon 100 bin kamu çalışanını yok sayan bir anlayış vardı. Umut ettik ki toplu sözleşme masasında düzeltilir. Kapalı kapılar ardında yapılan düzenlemelerin, kamu çalışanlarına ızdırap verdiğini biliyoruz. Toplu sözleşme masasında 700 bin öğretmen hesaba kitaba alınmadı. Eğitim öğretim davasının ana enstrümanı olan 700 bin öğretmen, müsteşarın, genel müdürün, daire başkanının geleceği adına feda edilmiştir. Akademisyenler, sağlık çalışanları feda edilmiştir. Bütçe disiplini uğruna feda edilmişlerdir. Yıllardır bu bütçe disiplinin arkasına saklanan hükümetin bu anlayışlarını biz reddediyoruz. 9 bin dolar milyoneri peydahlanınca, 2011 yılında bütçe disiplini bozulmuyor, Türkiye Yunanistan'a dönmüyor ama kamu çalışanlarına, emeklilere 3 kuruşluk zammı verdiğimiz zaman Türkiye Yunanistan'a döner gibi böyle akıl almaz gerekçelerin arkasına saklanılıyor." dedi.

Bu arada Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'da, iş bırakma eylemi kapsamında Nevşehir il genelinde 2 bine yakın eğitim çalışanının iş başı yapmadıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber