Söke'de ilk başarılı boyun fıtığı ameliyatı gerçekleştirildi

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde Mikrocerrahi ile boyun fıtığı sorun olmaktan çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine geçtiğimiz aylarda atanan Beyin Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Serkan Demirel ve ekibi tarafından mikro cerrahi ile ilk kez gerçekleştirilen boyun fıtığı ameliyatında hasta Nilgün Gülpınar adlı hasta sağlığına kavuştu.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesinde ihtisası yapmasının ardından Bingöl, Eskişehir ve Kahraman Maraş Yenişehir Devlet Hastanesinde görev yapmasının ardından Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine atanan Beyin Cerrahi Uzmanı Serkan Demirel'in göreve başlaması ile bel ve boyun fıtığı ameliyatları için hastanenin ihtiyacı olan mikro cerrahi tıbbi malzemeleri satın alındı. Tıbbi mikro cerrahi malzemelerin temininden sonra bel ve boyun fıtığı rahatsızlıkları ile hastaneye başvuran hastaların ilaçlı tedavileri sonrası ameliyat olması kararı verilen hastalar mikro cerrahi yöntemi ile sağlıklarına kavuşuyorlar.

Bel fıtığı rahatsızlığı olan 20 hastanın mikro cerrahi yöntemi ile yapılan ameliyatlarının ardından önceki günde uzun zamandır şiddetli boyun ağrısı çeken bir kamu kurumunda çalışan Nilgün Gülpınar (38) adlı bayan hasta Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Serkan Demirel tarafından mikro cerrahi yöntemi ile boyun fıtığı ameliyatı oldu. Yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonrası tedavisine beyin cerrahi servisinde devam edilen Nilgün Gülpınar; "Bir süredir boyun ağrısı ve sağ kolumda güç kaybı yaşamaktaydım. İlaç tedavileri de artık çare olmuyordu. Tesadüf sonucu Söke'de bu operasyonun olabileceğini öğrendim. Şu anda her geçen gün daha da iyiye gidiyorum. Ağrılarımdan kurtuldum, adeta dünyaya yeniden gelmiş gibiyim" dedi.

Mikro cerrahi ile boyun fıtığı ameliyatsının ilaçlı tedavi sonrası son çare olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Beyin Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Serkan Demirel; "Her boyun fıtığı rahatsızlığı olan hastaya önce ilaçlı tedavi uygulamaktayız. Hastamız iyileşmezse, rahatsızlığı daha ileri düzeyde ise ameliyat öneriyoruz" dedi.

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinde mikro cerrahi yöntemi ile boyun fıtığı ameliyatının başarı ile gerçekleştirilmesi sağlık sektöründe Söke'de memnuniyetle karşılanırken, tedavi için başta İzmir olmak üzere özel sağlık kuruluşlarına giden hastaların yeni adresinin Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber