Memurlar sokağa döküldü, ambulanslar yollarda kaldı

Bursa'da da sokağa dökülen kamu çalışanları, Şehreküstü ve Kent Meydanı'nda yürüyüşler düzenlendi. Yürüyüş sırasında kilitlenen trafik nedeniyle birçok ambulans yolda kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle yapılan toplu iş görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Türkiye Kamu -Sen, Memur -Sen, KESK ve Eğitim Bir-Sen'e bağlı memurlar bir günlük grev başlattı. Bursa'da da sokağa dökülen kamu çalışanları, Şehreküstü ve Kent Meydanı'nda yürüyüşler düzenlendi. Yürüyüş sırasında kilitlenen trafik nedeniyle birçok ambulans yolda kaldı.

Kamu çalışanlarının Bursa'daki eylemi sabah saat 10.00'da başladı. İlk olarak Memur ?Sen ve bağlı sendikalar Şehreküstü Meydanı'nda toplanarak Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Sloganlar işliğinde meydana gelen Memur-Sen üyeleri, hükümete tepki gösterdi.

Şube Başkanı Numan Şeker, Kent Meydanı'nda yaptığı konuşmada, çalışanların taleplerini görmezden gelen kamu işveren heyetinin, ilk toplu sözleşmede sözleşmenin imzalanamamasının baş sorumlusu olduğunu dile getirdi. Şeker, hükümetin kamu çalışanlarına verdiği değeri ortaya koyduğunu ifade etti.

Memur Sen'in yanı sıra KESK üyeleri de yürüyüş yaparak tepkilerini dile getirdiler. Türkiye Kamu?Sen üyeleri ise Gazcılar Caddesi'nde başlattıkları yürüyüşü Şehreküstü Meydanı'na kadar sürdürdü.

Burada konuşan Türkiye Kamu ? Sen Bursa Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, ?memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik' deyip ülkenin kaymağını yandaş çevrelere dağıtanlar olduğunu söyledi.

Çeşitli pankartlar ve sloganlarla tepkilerini dile getiren kamu çalışanları, konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada, memurların eylemleri sırasında trafiğin kilitlenmesi nedeniyle ambulanslar zor anlar yaşadı. Kent Meydanı ve Fomara Caddesi güzergâhında oluşan konvoy nedeniyle ambulanslar yol bulmakta zorlandı. Polisin tüm çabalarına rağmen ambulansların geçişi güçlükle sağlandı. Bir ambulans ise Fomara Caddesi'nde ters şeride geçerek hastaneye ulaşmak durumunda kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber