Otobüste boğaz kesen üniversiteli katile müebbet

Konya'da otobüsle yolculuk yaptığı sırada önünde oturan yaşlı adamın boğazını keserek öldüren üniversite öğrencisi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 Mayıs 2009 tarihinde meydana gelen olayda Denizli'de üniversite öğrencisi olan ve otobüsle şehirler arası yolculuk yapan 30 yaşındaki Özgür Badur, Konya'nın Ereğli ilçesi'ne geldiklerinde önündeki otobüste oturan 82 yaşındaki Yusuf Düşmez'in boğazını bıçakla keserek ağır yaralamıştı. Hastanede günlerce tedavi gören Düşmez hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra tutuklanan ve bir kaç defa kendini yaralayan Özgür Badur'un 3 yıldır Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren yargılaması son buldu. Öldürülen Yusuf Düşmez'in yakınları ve taraf avukatlarının katılımıyla karar davası yapıldı.

Savcı sanık hakkında kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise sanık Özgür Badur'u kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Müebbet hapisle biten davada Özgür Badur'un akıl sağlığının yerinde olup olmadığının karar verilmesinin beklenmesi nedeniyle uzadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber