Hisarcıklıoğlu: Gençleri eğitebilirsek 21. asır bizim asrımız olur

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ?Eğer gençliğimizi eğitirsek 21. asır bizim asrımız olur.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB, Şanlıurfa'da fen lisesi yaptırdı. Sancaktar Mahallesi Mevlana Caddesi'nde GAP Arena Stadyumu karşısında yapılan 24 derslikli fen lisesinin açılışına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından yapılan fen liselerinin artık marka haline geldiğini söyledi. Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusu olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, ?Eğer bu gençliği eğitebilirsek 21. asır bizim asrımız olur. Onun için birinci hedefimiz ülkemizdeki bütün gençleri en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım.? şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyede bulunan Hisarcıkoğlu, yabancı dile ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. 'Yılda 20-25 milyar dolar yabancı sermaye girmeye başladı' diyen Hisarcıkoğlu, dünyada neyin olup bittiğini iyi anlamak için yabancı dili iyi bilmek gerektiğini ifade etti. Kız çocukların eğitilmesinin önemine de değinen Hisarcıklıoğlu, ?Kızını eğiten aile eğitilmiş olur, aile eğitirsen toplumu eğitmiş olursun. İşin başı kız eğitiminden geçiyor.? diye konuştu.

Vali Celalettin Güvenç ise Şanlıurfa'nın öğrenci potansiyeline değindi. Şanlıurfa'nın Türkiye'de öğrenci sayısı bakımında 4'üncü sırada olduğunu anımsatan Güvenç, derslik başına 54 öğrenci düştüğünü belirtti. Geçen yıl içerisinde 178 milyon liralık yatırıma imza attıklarını kaydeden Güvenç, bu yıl 108 milyon liralık yatırım ile meşgul olduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektiren Hisarcıklıoğlu, öğrencilerle sohbet etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sınıfları dolaşan Hisarcıklıoğlu, öğrencilerle sıralarda oturdu, sorunlarını dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber