KAÜ Bahar Şenliği bilim ve kardeşliğin şenliği olacak

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prf. Dr. Sami Özcan, ?20. Yıl Bahar Şenliği'nin 30 Mayıs-1 Haziran'da üniversite kampüsünde gerçekleşeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. Özcan, Kars'ta faaliyet yürüten yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, bahar şenliği hakkında bilgi verdi. Alanında uzman bir ekiple 4 aylık yoğun bir çalışma sonucunda 20. Yıl Bahar Şenliği'nin şekillendiğine işaret eden Özcan, evrensel bir üniversite vizyonu ile gerçekleştirilecek etkinlikte, bölge halkı ile üniversitelerinin bütünleşmesini sağlayacaklarını vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Nahcivan gruplarının folklor ve dans performansları ile geleneksel açılış kortejinin Kars kent merkezinden başlayıp Atatürk anıtında sona ereceğini aktaran Prof. Dr. Özcan, ?Program çerçevesinde tiyatro, sinema gibi görsel aktiviteler yanı sıra birbirinden ünlü sanatçılarımızı misafir edeceğiz. Türkiye'nin ünlü yaşam koçlarından Üstün Dökmen'in konuşmacı olarak katılacağı, talk show ustası Hayrettin'in renk katacağı, KAÜ müzik gruplarının performanslarını sergileyecekleri 2012 Bahar Şenliği'nde spor müsabakaları, tırmanma, öğrenci kulüpleri etkinlikleri, yarışmalar, açık hava oyunları parkları ile 3 gün boyunca havai fişek ve lazer gösterisini gerçekleştireceğiz.? dedi.

'Üniversite Gençliğinin Bilim ile Aklın Özgürlüğü Felsefesi' sloganı ile düzenlenecek 20. Yıl Bahar Şenlikleri programında Türk pop müziğinin önemli ismi Murat Başaran, İlhan Şeşen ve Türk pop müziği grubu Gece Yolcuları KAÜ Rektörlük konser alanında hayranlarıyla buluşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber