Düğün salonlarında hırsızlık alarmı

Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da başladı. Hafta içi, sonu demeden her gün onlarca düğün konvoyuna rastlamak mümkün. Aileler için mutluluk anlamı taşıyan düğünler, hırsızlar için de bulunmaz fırsat. Özellikle çocukları kullanarak masalar üzerine bırakılan çanta ve değerli eşyaları çalan hırsızlar, vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz mevsimiyle birlikte düğün sezonu da başladı. Hafta içi, sonu demeden her gün onlarca düğün konvoyuna rastlamak mümkün. Aileler için mutluluk anlamı taşıyan düğünler, hırsızlar için de bulunmaz fırsat. Özellikle çocukları kullanarak masalar üzerine bırakılan çanta ve değerli eşyaları çalan hırsızlar, vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Fatma B. ile Gültan A. isimli vatandaşlar, düğünde değerli eşyalarını çaldırdılar. Salona konfetilerle giren kızına takmak için hazırladığı 7 bin 500 lira değerindeki altınlarının bulunduğu çantasını hırsızlara kaptıran Fatma B., çaresiz polisin hırsızı bulmasını bekliyor. Akrabasının düğününde gelin ile konuşmak üzere ayağa kalkan Gülten A. ise bir miktar para, altın ve kredi kartı bulunan çantasının çalınmasının üzüntüsünü yaşıyor. Emniyet güçleri vatandaşı uyarıyor: ?Değerli eşyalarınızı masada bırakıp ayrılmayın.?

Düğün salonlarında gerçekleşen hırsızlıkların son örneği Bursa'ya yaşandı. 19 Mayıs günü Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi'nde bir düğün salonunda gerçekleşen olayda, düğün sahipleri hırsızlık şoku yaşadı. Fatma B., konfetiler eşliğinde salona giren kızını karşılamak için ayağa kalktıktan bir süre sonra geri döndüğünde masanın üzerine bıraktığı çantasının çalındığını fark etti. İçinde 7 bin 500 TL'yi bulan 27 gram ağırlığında Adana Burması diye tabir edilen bilezik, 4 adet tam Cumhuriyet altını, bir adet yarım Cumhuriyet altını, 3 adet çeyrek altın bulunan çantasını yerinde bulamayan Fatma B., hırsızın salonu terk ettiğini düşünerek, düğünü tadını bozmamak amacıyla olayı gizledi. Düğün bitince de polise haber vererek şikayetçi oldu.

İkinci olay ise Yunuseli Mahallesi'nde meydana geldi. Gülten A., akrabasının düğününde gelinle konuşmak için masasından kalktı. Döndüğünde ise masanın üzerinde bıraktığı, içinde kredi kartları, para cüzdanı, bir miktar para, kimlik kartları ve geline takmak için yanında getirdiği çeyrek altın bulunan çantasının çalındığını fark etti. Gülten A., durumu polise bildirdi.

?EĞLENCEYE KENDİNİZİ KAPTIRMAYIN?

Emniyet yetkilileri, düğün sezonlarının hırsızlar için de açıldığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Himmet Özcan, yankesicilik ve dolandırıcılık konularında çok ciddi tedbirler aldıklarını dile getirdi. Düğün salonlarının yöneticileri ile sık sık bir araya gelerek alınması gereken tedbirleri hatırlattıklarını belirten Özcan, vatandaşları uyarıcı afişler astıklarını ifade etti. Sabıkası bulunan insanları devamlı takip ettiklerini, vurgulayan Özcan, yapılan çalışmalar sonucunda hırsızlık hadiselerinin yüzde 10-20 civarında düştüğünü kaydetti. 2010 yılında 112 olan hırsızlık vakasının, geçtiğimiz yıl 90'ın altına düştüğünü belirten Özcan, sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığına dikkat çekti. Herkese görev düştüğünün altını çizen Özcan, şunları dile getirdi:

?İnsanlarımız, hırsızlığı yapan kişileri yüzü maskeli ya da ?esmer vatandaşlar' sanıyor. Oysa düğünlerde hırsızlık yapanlar genellikle küçük çocuklar. Salona giriyor, içerden gözüne kestirdiği bir çantayı alarak dışarıda bekleyen annesine getiriyor. O yüzden çok dikkat etmek gerekiyor. Küçük çocukları kullanıyorlar. Çocuklar ise düğün sırasında fazla fark edilmiyor. Bizim bütün uyarılarımıza rağmen vatandaşın duyarlılığı hala çok iyi değil. Biz takiplerimiz sonucunda bazı hırsızlıkları suçüstü yakaladık. İlginç olan taraf ise çantasının çalındığını biz çantayı geri götürdüğümüzde fark ediyorlar.?

?ŞÜPHELENDİĞİNİZ ÇOCUK BİLE OLSA POLİSİ ARAYIN?

Özcan, şu tavsiyelerde bulundu: ?Düğün esnasında çantalar gözönünden ayrılmamalı. Değerli eşyalar, altın, para gibi eşyalara sahip çıkılmalı. Oyun oynamaya kalkarken çantalarını bir başkasına emanet etsinler. Masadan herkes kalkmasın. Kimseye güvenmesinler. Etrafta dolaşan insanlardan yabancı varsa hemen polise haber versinler. Tanımadıkları çocukları bile 155'e bildirsinler. Biz sivil ekiplerimizi gönderip durumu inceletiriz. Orası düğün ama fazla rahat olmamak gerekiyor. Düğünde eğlenirken kendini kaybederseniz çantanızı da kaybedersiniz.?

Düğün salonlarına da görevler düştüğün belirten Özcan, güvenlik kamerası ile kapılarda güvenlik görevlisi bulundurmak gerektiğinin altını çizdi. Özcan, düğün konvoyları, düğün adetlerinden olan tavuk almak cemiyetleri ve havaya ateş etme gibi rahatsız edici, hatta ölümlere sebep olan davranışlarda bulunmamak gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber