Anaokulu öğrencileri 80 uçurtmayı gökyüzüne bıraktı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Cumhuriyet Anaokulu tarafından düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenliği kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi. 4-6 yaş grubu minik öğrenciler, Vakfıkebir Halı Sahası'nda 80 uçurtmayı gökyüzüne bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rengârenk görüntülerin oluştuğu uçurtma şenliğinde minik öğrencileri velileri de yalnız bırakmadı. Veliler, çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurarak, çocukluk günlerine geri döndüklerini söyleyerek bu şenliği organize eden okul müdürüne teşekkür etti. Hava şartlarının da rüzgârlı olması nedeniyle bazı öğrenciler ve veliler uçurtmalarını uçurabilirken, uçurtmasını uçuramayan minik öğrenciler ise gözyaşı döktü.

Şenlikte konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Bilici, "Okul öncesinin önemini kamuoyuna anlatmak, bunun bilincini velilerimize kazandırmak ve çocuklarımızı sokaklardaki çamurla, tozla, toprakla oynama yerine okul öncesindeki kurumlarımızda, eğitimini-öğretimini velilerimize kazandırmak amacıyla tüm çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Cumhuriyet Anaokulumuzun öncülüğünde bir uçurtma şenliği gerçekleşti. Amacımız buradaki çocuklarımıza bir eğlence ortamı sağlamak, hem de velilerimizin ve kamuoyunu oluşturmak amacıyla böyle bir çalışmayı gerçekleştirmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Uçurtma şenliğine İlçe Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Bilici, Şube Müdürü Tahsin Çoban, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber