En iyi Silifke yoğurdu için yarıştılar

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 39'uncusu "Tahta Kaşık Yılı" olarak kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gurbette yaşayan Silifkelilerin buluşma adresi olan festival kapsamında, ilçenin adının dünyaya duyuran ünlü ?En İyi Silifke Yoğurdu Yapma? yarışması düzenlendi. Yarışmanın akabinde ise günün ikinci yarışması olan ?Festival Güzeli? yarışması gerçekleştirildi.

Bölgenin en hareketli ve yoğun katılımın gerçekleştiği Silifke Kültür Haftası etkinliklerine yoğun bir şekilde devam ediliyor. Yöresel kültürlerin ve yemeklerin unutulmaması, gelen konukların da ilçeyi biraz daha detaylı olarak tanımalarına katkı sunan yöresel ürünlerin tanıtımı için bir dizi etkinlikler düzenleniyor.

Günün ilk organizasyonu Kamu-Sen ilçe temsilciliğinin bahçesinde ?En İyi Silifke Yoğurdu? yarışması düzenlendi. Etkinliğe 8 kişi katıldı. Kıyasıya geçen yoğurt yarışmasını Halise Bakır birinci, Şadiye Yeşil ikinci, Türkan Akdağ üçüncü olarak tamamladı. Jüri tarafından yarışma da birinci olana yarım, ikinciye ve üçüncü de çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Yoğun bir tempoda geçen festival kutlamalarında günün ikinci yarışması "Festival Güzeli" dalında yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü önünde kurulan platformda ki güzellik yarışmasında ise Hatice Sayın "Festival Güzeli" seçildi. Jüri üyelerinin yürüyüş, kıyafeti taşıma, sahneye hâkimiyet ve performans konusunda yaptığı değerlendirme neticesinde Hatice Sayın birinci olurken, Naime Doğan ikinci, Canan Arıkan üçüncü, Tuğçe Çalık sempati güzeli seçildi.

Festival güzeli Hatice Sayın'a ve dereceye giren diğer güzellere tacını Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel taktı. Festival güzeline bin TL, ikinciye 800 TL, üçüncüye de 600 TL, sempati güzeline de 400 TL para ödülü verildi. Kuyumcu Yahya Yılmaz ise yarışmaya katılan tüm güzellere birer adet tek taş pırlanta yüzük hediye etti.

Öte yandan, yoğurt yarışması öncesinde Kültür Haftası etkinliklerine katılan Ukrayna Kırım, Yakutistan, Kosova, Ukrayna, Kuzey Osetya, Kazakistan, Karadağ ve Bulgaristan'dan gelen halk oyunları ekipleri yöresel gösterilerini sergiledi. Gösterileri sona eren ekiplere ise meşhur Silifke yoğurdu ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber