MTSO Başkanı Koşmaz: Manisa, ihracatıyla Anadolu kaplanlarını üçe katlıyor

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, Manisa'nın yaptığı ihracatla, Anadolu kaplanı diye adlandırılan illerin ihracatını üçe katladığını söyledi. Koşmaz, Manisa'nın ihracattaki bu başarısıyla gururlandıklarını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar, Meclis Başkanı Abdülvahap Olgun ve Torbalı sanayici ve işadamlarından oluşan grup, incelemelerde bulunmak üzere Manisa'ya geldi. Torbalılı sanayici ve işadamlarıyla Dove Otel'de bir araya gelen MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Manisa'nın yaptığı ihracatla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Türkiye'de, ?Anadolu kaplanları, aslanları' diye Anadolu'da ihracat yapan bazı illerin ortaya çıkarıldığını dile getiren Koşmaz, ?İsimlerini vermek istemiyorum ama hepinizin bildiği gibi bölgemizden, orta Anadolu'dan, güneyden bazı illere ?Anadolu aslanı, Anadolu kaplanı' derler ve çok ihracat yaptıklarını söylerler. Halbuki Manisa bu Anadolu kaplanlarını, aslanlarını yaptığı ihracatla ikiye hatta üçe katlıyor. Ben bunu sayın Cumhurbaşkanı'mıza da ?Sizin Anadolu aslanı olan ilinizi biz ihracatta üçe katlıyoruz.' Diye söyledim ve bu şekilde bahsettim.? dedi.

Manisa'nın yıllık yaklaşık 4,5 milyar Dolar'a yakın ihracat yapan bir il olduğunun altını çizen Koşmaz, ?Manisa Türkiye'nin en çok ihracat yapan il sıralamasında her yıl altıncı, yedinci sıralarda yer alıyor. Her ay ihracatını artıran iller arasında ilk sırada yer alıyoruz. Bu çok önemli bir rakamdır. Türkiye'nin dış ticaretinin ve ihracatının yüzde 3'üni karşılamak az bir şey değildir. Bu başarımızla da övünüyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber