Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlıktepe'ye neşter vuruyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in çehresini değiştirmeyi hedefleyen Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa kentsel gelişim ve dönüşüm projesini başlatmaya hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te plansız ve çarpık yapılaşmaları ortadan kaldıracak, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri'ni hayata geçirmeyi sürdürdüklerini belirterek, "Uygulamaya koyduğumuz projelerle modern ve sağlıklı konutlar, bol yeşilli rekreasyon alanları ve sosyal donatılarla Başkent'in çehresini değiştirmeye devam ediyoruz." dedi.

Başkan Gökçek, doğudan batıya, kuzeyden güneye yapımları devam eden kentsel dönüşüm projelerine bir yenisinin daha eklendiğini ifade ederek, Başkent'in merkezi sayılabilecek olan Altındağ Bölgesi'ni de gecekondulardan arındıracak Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için start verildiğini kaydetti. Projenin, Altındağ İlçesinin güneyinde Ulus ve Ankara Kalesi'ne, kuzeyinde ise Aydınlıkevler ve Örnek mahallelerine komşu olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, 1 milyon metrekarelik alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Atıfbey, Fatih, Çandarlı, Öncüler, Yavuz Selim ve Hacıbayram mahallelerini kapsayan bir bölgede gerçekleştirileceğini söyledi.

6 BİN GECEKONDUNUN TESPİTİ YAPILDI

Hıdırlıktepe - Atıfbey - İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanının, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 16 Haziran 2006 tarihinde alınan kararla Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildiğini kaydeden Başkan Gökçek, şöyle konuştu: "Bölgenin kentsel alan ilan edilmesinin ardından belediye olarak bölgede hemen çalışmalara başladık. Yaklaşık 6 bin gecekondunun ve tesisin tespit ve değerlendirmelerini yaptık. Saha etütleri, mülkiyet tespitleri, bölgenin coğrafi ve sosyo-ekonomik yapısı tespit edildi. Yapılan bu çalışmaların ardından 13 Kasım 2011 tarihinde ise uygulama esaslarını belirleyerek projenin yapımı için start verdik. Şimdi bölgedeki hak sahibi vatandaşlarımızla sözleşmeler imzalamaya başladık."

Türkiye'de gecekondu gerçeğinin sadece bugünün değil geçmişin de en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, "Ankara da çok göç aldığı için ne yazık ki gecekondusu çok olan illerden birisidir. Hıdırlıktepe'de gerçekleştireceğimiz projeyle bölgede yaşayan ve mülkiyet sahibi vatandaşlarımız çarpık ve tehlike oluşturan yapılardan kurtulacak, deprem ve doğal afet riski taşımayan, gerek alt yapısı gerekse sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nezih ve modern yapılara kavuşacak." diye konuştu.

HIDIRLIKTEPE'DE İNANÇ VE BİLİM MÜZELERİ YAPILACAK

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapısal ve sosyal dönüşümlerle bölgenin farklı bir görünüme kavuşturularak cazibe merkezi haline getirileceğine dikkat çeken Başkan Melih Gökçek, "Bölge de İslami İlimler ve İnanç Müzesi, Gök Bilimleri ve Doğa Müzesi yapılacak. Tarihi Ankara evleri restore edilerek gün ışığına çıkarılırken, yapılacak olan sosyal donatı ve rekreasyon alanlarıyla bambaşka yeni bir merkez daha oluşturulmuş olacak. Kentsel dönüşüm projesi ve gerçekleştirilecek diğer yatırımlar sayesinde bölge turizm açısından cazibe merkezi haline gelmiş olacak. Böylece Başkentimize özellikle bölgenin komşusu olması nedeniyle Hacı Bayram Veli'ye yakışır bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Ayrıca Bentderesi Vadisi'nde planladığımız gölet, rekreasyon ve sosyal donatı alanlarıyla Ankara'da önemli bir kent merkezi daha kazanılmış olacak." diye konuştu.

Proje ile bölgede gecekondusu bulunan hak sahiplerine 240 metrekarelik arsaları için 60 metrekarelik konut, 320 metrekarelik arsa için 80 metrekare konut, 400 metrekarelik arsa için ise 100 metrekarelik konut verilecek. Ayrıca belediye ile konut karşılığı sözleşme yapan vatandaşlara 2012 yılı için aylık 290 lira kira yardımı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber