Mardin'e eğitim kampüsleri kurulacak

Yeni eğitim sistemi olan 4+4+4'e geçiş dolayısıyla Mardin'e yeni eğitim kampüsları kurulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Valiliği'nde düzenlenen toplantıda değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Turhan Ayvaz, Vali Yardımcıları Turan Erdoğan, Şenol Koca, Selim Palamut, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil Homan, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Jandarma Komutan Kurmay Albay Olcay Erdal, kaymakamlar ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Vali Turhan Ayvaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12 yıl kesintisiz eğitime geçiş sistemi ile Mardin ilindeki okullara ihtiyaç duyulan derslik yapımı planlaması ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Ayvaz, "Mardin'in artık nüfusu günden güne artmaktadır. Yeni açılan üniversite ile derslik ihtiyacı da artmaktadır. Her ilçeye yeni eğitim kampüsler kurulması için çalışma başlattık. Kapalı ve açık spor salonlar, stadyum, atletizm pisti, yüzme havuzu, bilim merkezi ve konferans salonu gibi ortak alanlar yapılacaktır. Nüfus bakımında küçük olan ilçelerde ise 100 dönüm altında yapılacaktır. Eğitim komplekslerinde ise devlet yatırım projeleri ile destekli eğitim tesisleri yapılacaktır. Bu çalışma için dört yıl süre devam edeceği ve 2016 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.? dedi.

Derslik ihtiyacını en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ise merkez, Kızıltepe, Nusaybin ve Midyat ilçeleri için 100'er dönüm hazine arazisi temin edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu süreçte en kısa sürede resmi işlemler tamamlanacak ve eğitim tesis alanı olarak değerlendirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber