Bakan Dinçer, Anayasa Mahkemesinin 4+4+4 kararını değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP'nin 4+4+4 düzenlemesinin iptali istemini reddeden Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP'nin 4+4+4 düzenlemesinin iptali istemini reddeden Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirdi. Dinçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce 19 Mayıs Genelgesi iptal edildiğinde herkesin hukuka saygı duyması gerektiği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, "Şimdi hukuka saygı duyma sırası Kılıçdaroğlu'nda. İmtihandan geçiyor, hep beraber göreceğiz" dedi.

Bakan Dinçer, Anayasa Mahkemesi'nin 4+4+4 düzenlemesiyle ilgili CHP'nin iptal talebini reddetmesine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 19 Mayıs Genelgesi'ni iptal eden Danıştay'ın kararının içeriğiyle ilgili kendisinin 'Garabet' değerlendirmesinde bulunduğunu hatırlatan Dinçer, "Benim bu değerlendirmemden sonra CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu herkesin hukuka saygı duyması gerektiğini belirtmişti. Şimdi hukuka saygı duyma sırası Kılıçdaroğlu'nda. İmtihandan geçiyor, hep beraber göreceğiz" dedi.

CHP'nin düzenlemenin iptali için esas bakımından tekrardan bir başvuruya hazırlandığı şeklindeki haberleri de değerlendiren Dinçer, "Herkes hukuka saygı duymalıdır" cevabını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan'ın eylem için sokağa çıkan öğretmenlerle ilgili açıklamalarını takip edemediğini belirterek, Başbakan Erdoğan'ın Erasmus ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Dinçer, "Kastedilen şeyi bilmek lazım. Türk dünyası için eğitim kastediliyorsa bu ciddi bir katkı sağlar. Başbakan'ın teklifinin değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bakan Dinçer, bununla ilgili olarak Avrupa Birliği'ndeki Erasmus işbirliğini terk etmeden Türkiye'nin kendi Erasmus programını kurmasının Türkiye için önemli bir açılım olacağına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber