?Mavi Marmara Baskını' davası

?Mavi Marmara' baskınında eşini kaybeden Çiğdem Topçuoğlu, İsrail hükümetinin davayı geri çekmeleri karşılığında mağdurlara 6 milyon dolar teklif ettiği iddialarıyla ilgili olarak, teklifin ?ahlaksız' olduğunu ancak kendilerine böyle bir teklif sunulmadığı gibi İsrail'in buna cesaret edeceğine inanmadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail'in Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren ?Mavi Marmara' gemisine düzenlediği kanlı baskında öldürülen Türklerin ailelerine avukatları aracılığıyla ?üzgünüz' mesajı ile 6 milyon dolar teklif ettiği iddiaları, mağdur ailelerinin tepkisine neden oldu. Söz konusu baskında eşi Çetin Topçuoğlu'nu kaybeden Çiğdem Topçuoğlu, böylesi bir teklifle karşılaşmadıklarını belirterek, "İsrail'in böylesi bir teklifle biz şehit ailelerinin karşısına çıkmaya gücü yeteceğini zannetmiyorum" dedi.

Arabulucular tarafından iletilen teklife avukatların gereken cevabı verdiğine inandığını kaydeden Topçuoğlu, bu tür bir teklifin kendisine sunulması halinde tepkisinin ne olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Ahlaksızca bir teklife karşı siz ne yapabilirseniz, biz de onu yaparız. Bakın, 9 Türk evladının kanı döküldü Akdeniz'de. Türk milletini aşıp, böylesi bir teklif sundularsa artık gereğinin yapılması gerekiyor."

"ÇOK ACI GÜNLER YAŞANDI VE YAŞANMAYA DA DEVAM EDİYOR"

'Mavi Marmara' baskını ile ilgili olarak savcılığın 2 yıldan bu yana titiz bir çalışma ortaya koyduğunu, davanın güzel bir şekilde sonuçlanacağına inandığını dile getiren Topçuoğlu, ?Eşimi kaybettiğimden bu yana 2 yıl geçti. Çok acı günler yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. Sadece içeri ve dışarıdaki olaylar ile ilgilenmeye başladığımızda farklılıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Bizlerin yapması ya da yapılması gerekenler var. Herkes kendini bir kefeye koymalı. 'Bugüne kadar neler yapıldı ve neler yapılamadı?' sorusuna yanıt aramalı. Peki, herkes üzerine düşeni yaptı mı ya da çaba sarf etti mi? Bununla ilgili ne kadar mesafe katedildi? İşte bunlara bakılması gerekiyor. Aileler olarak bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. İsrail'in ahlaksız teklifi sonrasında değil de, her daim bu konunun üzerinde durulması, insanlar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli" dedi.

"TEKLİFİ AHLAKSIZ BİR DAVRANIŞ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

Çetin Topçuoğlu'nun kardeşi Cumali Topçuoğlu ise, İsrail'in arabulucular aracılığıyla yaptığı iddia edilen teklife sert tepki gösterdi. "İsrail'in caniliği ve katilliğine yeni katmış olduğu bir ahlaksız davranış olarak değerlendiriyorum ben bu teklifi" diyen Topçuoğlu, şunları söyledi:

"Ortada aziz Türk milletinin 9 evladının kanı varken, İsrail'in para ile bu işi geçiştireceğini zannetmesi onlar adına da bir utançtır. Bu durum, Türk halkı adına da asla kabul edilemez. Türk milletini atlayarak, gizliden veya kapalı kapılar ardında avukatlara sunulan böylesi bir teklif, zilletin ve edepsizliğin daniskasıdır. Yaşananlar, İsrail'in ne olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Tüm bunlar aynı zamanda da İsrail'in bir devlet olmadığının da kanıtıdır."

"İSRAİL BÖYLESİ BİR TEKLİFİ SUNMAYA CESARET EDEMEZ"

Bu tür bir teklif kendilerine sunulmadığı gibi böylesi bir girişimde bulunulmasına cesaret edileceğine de pek ihtimal vermediğini anlatan Topçuoğlu, ama İsrail'in 'ahlaksız bir yapılanma' içinde olduğu düşünüldüğünde bu tür bir teklifin yapılabileceği ihtimalinin çok yüksek olduğu yorumunda bulundu. Topçuoğlu, "Bu paraları bile bizim sırtımızdan yine bizim kanımıza bir bedel olarak düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu millet, dökülen kanın bedelini elbet İsrail'e ödetecektir. Çünkü yüce Türk milleti, ölmüş, yere serilmiş ve yokluk yaşayan bir millet asla değildir. Direnen bir millettir. Yetkililer, bu teklif karşısında gösterilmesi gereken tepkiyi de en iyi şekilde göstereceklerdir. Eğer göstermezlerse, yetkililerin de bu yetkisinin tartışmaya açılması gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber