Adli Tıp'tan Şerzan Kurt davasının seyrini değiştirebilecek bir rapor geldi

Muğla'daki öğrenci olaylarında polis kurşunuyla öldürüldüğü ileri sürülen üniversiteli Şerzan Kurt davasına devam edildi. Sanık polis memuru Gültekin Şahin'in silahı ve olay günü Kurt'un sırtında bulunan kıyafetlerle ilgili Adli Tıp raporu mahkemeye ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Raporda, polis memuru Şahin'e ait olan 9 milimetrelik mermi çekirdeğinde Kurt'a ait her hangi bir DNA'ya rastlanmadığı, Şerzan Kurt'un olay günü giydiği montun üzerindeki 0,6 santimlik mermi deliğinin 7,65'lik bir silahtan oluşabileceği belirtildi.

24 Mayıs 2010'da Muğla'da çıkan öğrenci olaylarında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un duruşmasına Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin ile Kurt'un annesi ve babası ile BDP Eskişehir teşkilatı görevlileri katıldı. Mahkeme heyeti, olay sırasında Kurt'u öldürdüğü iddia edilen kurşun ile Kurt'un üzerinde bulanan elbiseler ile ilgili Adli Tıp Kurum'undan beklenen raporun geldiğini bildirdi. Heyet, olay gününe ilişkin görüntülerin olduğu ve sadece incelenmek üzere gönderilen DVD raporunun ise mahkemeye ulaşmadığını açıkladı. Bunun üzerine söz alan Şerzan Kurt'un avukatları, gelen raporların detaylı incelenmesini ve eksik kalan DVD raporunun beklenmesini talep etti.

Sanık avukatları ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesine itiraz etti. Adli Tıp Kurumu'nun sonuçlarına atıfta bulunan sanık avukatlarından Kemal Ertuğrul, sonuçların mevcut durumu ortadan kaldırdığını iddia etti. Fizik İhtisas Dairesi'nin raporunu kapsamlı olarak değerlendiren sanık avukatlarından Erol Halka, delil durumunda sanık Şahin lehinde ciddi değişiklikler olduğuna ileri sürdü. Raporun bulgular bölümünün birinci maddesinde Kurt'un olay günü üzerinde bulunan deri montta 0,6 cm çapında delik olduğunun tespit edildiğini belirten Halka, ?Kurt'un ölümüne neden olan ateşli yaralanmanın nedeni budur. Hesaplamalarda 0,6 santimetre çapında bir ateşli silah deliğidir. 0,6 santimetre 7,65'lik bir silaha yakın kalibrasyondur. Bu da polis memuru Şahin'in sahip olduğu 9 milimetrelik silahtan çıkmış değildir.? diye konuştu.

Raporun sonuç bölümüne de değinen Halka, Şahin'in silahından çıkan 9 milimetre çapındaki kurşunda Kurt'a ait bir DNA'ya rastlanmadığını vurguladı. Duruşmada ayrıca Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davanın sanıklarının, Şerzan Kurt'un ölümünün perde arkası ile ilgili verdiği ifade mahkeme heyetine sunuldu. Sanık avukatları, Şerzan Kurt'un olay günü söz konusu sanıklarla ilişkisi olduğu ve sanıklar hakkında Kurt'un ölümünden sonra çalışma yapıldığı; ancak bunun davaya eklenmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, eksik olan DVD raporunun mahkemeye getirtilmesi ve eksik dosyaların giderilmesine, ayrıca sanık Şahin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 22 Haziran tarihine ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber